Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kisai: Alkoholmetr v japonských digitálkách

Michal Fokt
Diskuze (0)
Máte alkoholmetr, ale vždycky, když ho potřebujete, zapomínáte ho doma? Tohle se vám se stylovými japonskými "alkohodinkami" stát nemůže.

Ještě před pár lety nestačil člověku na různé elektronické nezbytnosti málem batoh - to jste potřebovali notebook, modem, fotoaparát, mobil, MP3 přehrávač atakdále. Pak přišly smartphony a nutná výbava se najednou vešla do kapsy u kalhot. A bude ještě lépe, až díky telefonu nebudete potřebovat klíče od auta... Jestli v současnosti někdo nosí hodinky, pak čistě jako módní doplněk.

Ale proč by hodinky měly jen ukazovat čas? Už jsem viděl v hodinkách zakomponované ledacos, ale jen málo z těchto doplňků se hodilo řidičům. Teď ovšem Japonci (kdo jiný? :-) ) zkombinovali hodinky s ...alkoholmetrem! Model se jmenuje Kisai Intoxicated Breathalyzer Watch a za pouhých 149 dolarů/114 euro si je můžete v Nipponu objednat.

Pyšní se moderním, atraktivním designem a kovovým pouzdrem a možností změny barvy zobrazovaných dat ...a pochopitelně senzorem, jenž z vašeho dechu zjistí, jestli můžete sednout za volant, aniž by vám policajt při kontrole sebral i rodný list. Pokud vám ukáže zelenou, jste "čistí", červená znamená logicky stop. Nebude to pochopitelně, stejně jako vaše vaše současné "domácí" alkoholmetry, stoprocentně přesné, ale základní informaci vám tyhle digitálky Kisai určitě poskytnou. A doma je určitě nezapomentete...

Michal Fokt
Diskuze (0)