Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda svolá do servisů přes dva miliony vozů

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Japonský výrobce automobilů Mazda Motor svolá po celém světě do servisů zhruba 2,2 milionu vozů kvůli možným problémům se zadními dveřmi.

V Japonsku se opatření týká kolem 390.000 vozů, včetně modelů Mazda 3 a CX-3. V ostatních zemích zahrnuje 1,8 milionu automobilů.

Mazda podle agentury Reuters rovněž oznámila, že v Japonsku svolá do servisů také zhruba 110.000 vozů kvůli počítačovému problému s jejich naftovými motory.

Mazda je podle objemu prodeje pátou největší japonskou automobilkou. Provozní zisk společnosti v prvním finančním čtvrtletí, které skončilo v červnu, klesl zhruba o dvě procenta na 52,4 miliardy jenů (12,3 miliardy Kč). Negativní vliv silné domácí měny totiž převážil na mírným nárůstem odbytu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
6. 9. 2016 23:35
Tak určitě!
JAsně, ty voe proč ne žejo, to už snad každý den je článek o otm jak nějaká auto musí zpět do servisu. Zlatě koupit stare auto z bazaru, ktere uz jeproverene nekolik tisici kilometry a hura najizdet vlastni tisice, a kaslat na tyhle navoneny novy superauta, u kterych si nejste nikdy jisty co kdyz budou zrovna moje auto svolavat 8-s :-!