Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Maybach G 650 Landaulet: Podívejte se, jak šílené géčko řádí na sněhu!

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Počátkem roku jsme vás informovali o šíleném G-Wagenu od Maybachu a nyní auto konečně vidíme v akci. A hned na pořádné vrstvě sněhu.

Na palubě Mercedesu-Maybach G 650 Landaulet vidíme JP Kraemera a Matthiase Malmedia, hvězdy známé hlavně doma v Německu. A jak je vidět na přiloženém videu, jízdu v nejšílenějším géčku současnosti si pořádně užívají.

Připomeňme, že speciál s otevřenou karoserií pohání vidlicový dvanáctiválec biturbo od AMG s výkonem 463 kW a 1000 N.m točivého momentu. Pohonná jednotka kooperuje se sedmistupňovou samočinnou převodovkou a samozřejmostí je pohon všech čtyř kol.

S pohodlím nemají cestující problém ani vzadu, vděčí tomu o 578 milimetrů natažené délce. Auto měří celkem 5345 mm a při skládání interiéru se pracovalo na rozvoru dlouhém 3428 mm. Specialitkou je odnímatelná střecha, která se sundá a zase nasadí pomocí elektroniky.

Automobil se světu ukázal v únoru na prvních oficiálních snímcích a následně byl hvězdou ženevského autosalonu. K prvním zákazníkům dorazily úvodní kousky na podzim tohoto roku, ale není jich moc. Modelu Maybach G 650 Landaulet vznikne jen limitovaný počet 99 kusů. A pokud patříte mezi vážné zájemce, myslete na to, že na řízení tohoto monstra vám řidičský průkaz skupiny B stačit nebude.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)