Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mezitím v Austrálii: Klokan zaútočil na auto, odnesla to hlavně střecha (video)

Jan Mička
Diskuze (0)
V různých částech světa se řidiči potýkají s různými problémy. V Austrálii si například musí dávat pozor, aby na ně nezaútočili klokani.

Řidiči to na silnicích mnohdy nemají vůbec jednoduché. Zatímco u nás je na denním pořádku věčné postávání v kolonách, kvůli kterému mnohým šednou vlasy na hlavách, a po setmění je nezbytné dávat pozor na vyplašenou zvěřinu, v jiných částech světa čekají za zatáčkami snad ještě větší hrozby. Ve Švédsku například hrozí srážka s losem, na Mallorce se pod koly často „motají“ cyklisté, kteří zřejmě nikdy neslyšeli o jízdě ve „vláčku“ a mnohdy bývají dost agresivní, a v Jižní Americe lze očekávat téměř cokoliv.

Starosti se nevyhýbají ani Australanům. Žluté značky se siluetou klokana jsou zde běžným „doplňkem“ krajnic, pozor si ale řidiči musejí dávat hlavně tam, kde žádné značení nebývá. Jak můžete vidět v přiloženém videu, ani obezřetná jízda po nocí zahalené polní cestě neochránila řidiče před útokem rozrušeného klokana, který se odrazil a protijedoucímu autu skočil na střechu. Takové zvíře může vážit i devadesát kilogramů, určitě si tedy dovedete představit tu nadělanou paseku.

Samotné video vzniklo začátkem tohoto měsíce a na YouTube se stalo hitem - do této chvíle nasbíralo více než půl milionu zhlédnutí.

Jan Mička
Diskuze (0)