Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mistrovství Evropy trucků v Albacete

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Ve španělském Alabacete se jel o tomto víkendu třetí podnik letošní sezóny mistrovství Evropy trucků. Na stupně vítězů vystoupali jezdci českých týmů MKR Technology i Buggyra.

Albacete je po britském Donningtonu a italském Misanu třetí v kalendáři letošního evropského šampionátu závodních tahačů. Jezdci týmů MKR Technology i Buggyra i zde patřili k evropské špičce.

V sobotu 4. června byl Jochen Hahn na MANu s časem 1:55,783 minff nejrychlejší v měřeném tréninku, ale Markus Oestreich s Renaultem z MKR Technology na něj ztrácel jen 0:00,306 min. Do pohárového závodu tak Hahn startoval z první pozice a Oestreich z druhé. Jochen Hahn tento závod vyhrál stylem start cíl. Za ním se seřadili Oestreich, Lacko a Bösiger z MKR Technology. Na pátém místě závod dokončil David Vršecký s Buggyrou a jeho týmový kolega Christopher Levett dojel devátý.

Při sobotním odpoledním handicapovém závodě si díky obrácenému pořadí na startu udržel vedení Rus Alexander Lvov na MANu. Stříbro vybojoval David Vršecký a pro bronz si dojel Adam Lacko. Vítěz prvního závodu Jochen Hahn byl tentokrát až čtvrtý. Pánové Oestreich a Bösiger přivezli své Renaulty na sedmém a osmém místě.

Českým barvám se dařilo i v nedělní části evropského šampionátu závodních tahačů. Měřený trénink opět ovládl Jochen Hahn a druhým nejrychlejším byl tentokrát Adam Lacko. Stejné pořadí měli tito jezdci i na stupních vítězů po prvním nedělním závodě a stejně jako v tréninku byl třetí Uwe Nittel na MANu. Čtvrté místo obsadil Antonio Albacete a za ním se seřadili tři vozy českých týmů. David Vršecký (Buggyra) byl pátý, Markus Bösiger (Renault) dojel šestý a Christopher Levett (Buggyra) skončil sedmý. Markus Oestreich pro penalizaci z měřeného tréninku startoval až z desáté pozice a dojel na devátém místě.

V nedělním handicapovém závodě to původně pro české kamiony nevypadalo příliš růžově, ale Markus Bösiger se v posledním kole dostal na třetí místo, které udržel až do cíle. První dojel Antonio Albacete a druhý Jochen Hahn. Oficiální výsledky jsou ovšem jiné. Bösiger a Albacete byli penalizování za nesportovní chování při předjetí Stuarta Olivera. Skutečným vítězem se pak stal Hahn, před Oliverem, zatímco Albacete byl odsunut na třetí místo a Bösiger na čtvrté. Na pátém místě dojel David Vršecký. Adam Lacko přijel sedmý a hned za ním Markus Oestreich. Christopher Levett s Buggyrou byl tentokrát devátý.

Po prvních třech podnicích šampionátu je v celkovém pořadí na první pozici Jochen Hahn se 147 body. Druhý je Antonio Albacete (109 bodů) a třetí Markus Oestreich (103 bodů). Adam Lacko se 79 body je čtvrtý. David Vršecký (69 bodů) je šestý a hned za ním je Markus Bösiger (68 bodů). Christopher Levett (33 bodů) je na devátém místě.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)