Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Návrat legendy? Mitsubishi prý plánuje sportovní modely, možná vzkřísí Lancer Evo

Stanislav Kolman
Diskuze (8)

Navrátí se japonská automobilka k ikonickým sporťákům a vrátí na trh model Lancer Evolution? V dnešní automobilové době trochu sci-fi, přesto by se tak mohlo stát.

Dnešní automobilová doba je pojena hlavně s SUV, elektrifikací či autonomními systémy. Na trh se sice vrací atraktivní názvy z dřívějška – Puma či Eclipse, v obou případech však nejde o návrat ke sportovním kořenům, ale pouze městské crossovery. V budoucnu by se však do hry mohl vrátit populární Lancer Evolution. Ne však coby SUV, ale jako plnotučný sporťák!

Lancer Evo se prvně objevil v roce 1992 a dnes patří k devadesátkovým symbolům sportovního svezení. Tento model byl však automobilkou před pár lety vyškrtnut z nabídky a přednost dostaly právě sportovně-užitkové vozy.

Jenže nyní svitla naděje na návrat. Hovoří se o tom, že by se Mitsubishi znovu mohlo vrátit ke sportovním modelům a vzkřísit právě Lancer Evo. Pro pořádnou techniku by společnost nemusela chodit daleko, v rámci alianční spolupráce by si mohla propůjčit dvoulitrový zážehový čtyřválec od příštího Renaultu Mégane RS, který by se pojil s dvouspojkovou samočinnou převodovkou a systémem S-AWC, tedy vlastní čtyřkolkou Mitsubishi.

Poslední Lancer zmizel už před pár lety, avšak někde ve světě ještě můžete na tento název narazit. Obdobně jako v případě sportovního Eclipse a crossoveru Eclipse Cross, i tady značka „parazituje“ na slávě jména a pod označením Lancer prodává v Číně vlastní sedan.

S nástupcem sportovního Lanceru se dříve počítalo, po finančních problémech a následném odkoupení společností Nissan ale z plánů sešlo. V brzké budoucnosti však Mitsubishi čekají změny na nejvyšších postech a hovoří se o tom, že nové tváře budou chtít navrátit značce lesk z devadesátých let, kdy patřila mezi sportovní ikony. A my bychom si přáli totéž!

Stanislav Kolman
Diskuze (8)
29. 6. 2019 01:32
Měl jsem Mitsubushi Cordia,
u nás celkem neznámý model ale výkonově špička - masivní turbomotor 1.8 a hmotnost jen 1 tuna. Nelze zapomenout ani na 3000 GT nebo Starion. Dnes? Naprostá bída ještě k tomu s CVT převodovkami.
28. 6. 2019 00:50
Kde 4g63 neni, ani smrt nebere
Uz evoX lze brat jako hodne marny pokus o oziveni legendy
Naopak jsem kvitoval, ze mitsu radeji hodilo rucnik do ringu, nez produkovat pastiky degradujici evo pomalu k urovni subaru
Avatar - 3_diamanty
27. 6. 2019 22:47
Re: Kristepaneeeeeee!!!!!!
asi tak... a co tak este spomenut ( mozny navrat MPV grandisu .. ved jeho sanca na pripadny navrat je len 1: 1 000 000 tak preco o tom nenapisat ze jo .... ) ... aleluja... to su tu clanky dneska 8-s .. nuz zda sa ze letna sezona "clankov o nicom" nam prave zacala ...

keby radsej napisali kedy uz uvidime "novu" L200 v eu s tou outlanderackou 2,2kou DI-D ... mala by tu byt uz kazdu chvilu...
Avatar - 3_diamanty
27. 6. 2019 22:45
neverim
momentalne nerealny sen... ale asi uz nie je o com pisat ...
27. 6. 2019 18:02
Re: Kristepaneeeeeee!!!!!!
Jj, okurka se blíží :D btw Mitsu nakonec přijde s SUV Eclipse Evo přiostřeným o 15k a bude vymalováno :-[]