Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan varuje: mobily mohou deaktivovat inteligentní klíče

Dan Vořechovský
Diskuze (17)
Položíte-li svůj mobilní telefon příliš blízko klíče od auta a někdo vám zavolá, může se stát, že svůj klíč od auta už potřebovat nebudete, protože s ním vůz nenastartujete.

Takový problém nyní odhalila japonská automobilka Nissan ve Spojených státech u dvou svých modelů.

Americký Nissan varoval tento týden své zákazníky před tím, aby nepokládali mobilní telefony příliš blízko svých elektronických klíčů od auta. Mobilní telefony totiž mohou na krátkou vzdálenost vymazat elektronický kód inteligentních I-klíčů Nissanu, které umožňují automobil nastartovat pomocí bezdrátové technologie. Problém se týká dvou modelů automobilky Nissan, konkrétně sedanů Altima a Infiniti G35. Pokud by ke smazání nebo změně kódu došlo, automobil by nebylo možné nastartovat nebo odemknout. Automobilka doporučuje, aby motoristé mobilní telefon nepokládali hned vedle I-klíče. Minimální bezpečná vzdálenost je podle automobilky 2,5 cm.

Mluvčí automobilky ve Spojených státech Kyle Bazemore již oznámil, že na podzim bude k dispozici nová verze I-klíčů. Aktuální problémy s kódem se navíc podle něj týkají jen velmi malého počtu vozů. Majitelé Nissanů byli o problému e-mailem obeznámeni a pokud tento problém zaznamenají, mohou si u svých prodejců vyzvednou nové klíče.

Dan Vořechovský
Diskuze (17)
Avatar - jnkd
27. 5. 2007 16:02
Teorie
... Majitelé Nissanů byli o problému e-mailem obeznámeni a pokud tento problém zaznamenají, mohou si u svých prodejců vyzvednou nové klíče... ke který budou muset přijít pěšky, protože nenastatují ;-)