Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

O zakázku na provoz registru aut má zájem sedm firem

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
O zakázku na provoz registru vozidel má zájem sedm firem. Podle jejich nabídek se dá očekávat, že ministerstvo dopravy na zakázce ušetří desítky milionů korun.

Úřad původně očekával, že za tříletý provoz systému zaplatí 140 milionů korun. Registr vozidel je známý především problematickým provozem z léta 2012, kdy opakovaně zkolaboval.

"Formální požadavky splnili všichni uchazeči, nikdo nemusel být vyloučen. Nabídky nyní podrobně posoudí hodnotící komise," uvedl k pondělnímu otevírání obálek zástupce úřadu. Do té doby nechce ministerstvo seznam uchazečů a jejich konkrétní nabídky zveřejňovat.

Smlouva se současným provozovatelem, společností ICZ, vyprší v září. Ministerstvo je ale přesvědčeno, že se soutěž podaří dotáhnout do konce včas.

Součástí smlouvy má být i vylepšení systému a zajištění školení úředníků k snazšímu přechodu na nové funkce, které bude registr mít. "Potřebujeme vylepšit některé funkce registru a zajistit spolehlivý provoz. Za samozřejmé považuji, že chceme odpovídající službu koupit co nejvýhodněji," uvedl ministr dopravy Dan Ťok.

Centrální registr vozidel vyřizuje žádosti spojené s přihlašováním a odhlašováním automobilů. ICZ spolu s telekomunikační firmou Telefónica O2 nahradily v roce 2013 dřívějšího provozovatele registru, firmu ATS Telcom. Ta systém spravovala od léta 2012, kdy registr přešel pod ministerstvo dopravy, opakovaně kolaboval, a poté se dlouhodobě potýkal s chybami a nízkou efektivitou. Důsledkem byly dlouhé fronty žadatelů o změny v registru na přepážkách.

Roční smlouva společnosti ICZ s ministerstvem počítala od konce března 2014 s 57 miliony korun. Během tohoto období úřad nestihl vypsat výběrové řízení, společnost proto získala na základě opce prodloužení o půl roku.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
24. 6. 2015 13:16
Nemám důvěru v ministerstvo,které
vede člověk z podvodnické a fušerské firmy (se kterou mám sám velmi špatné zkušenosti) a kterého tam navíc dosadil agent STB. :no: