Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel: 27 nových modelů a 17 motorů do roku 2018

Jan Mička
Diskuze (12)
Opel představil nový růstový plán. V příštích čtyřech letech představí 27 nových modelů a 17 motorů.

Rozvojová strategie automobilky Opel nese název Drive!2022. Jedním z hlavních cílů je dosáhnout do roku 2022 společně se sesterskou automobilkou Vauxhall osmiprocentního tržního podílu v Evropě (v současnosti je to 5,8 %) a stát se zdejší „dvojkou“. Souběžně s tím budou podniknuta opatření ke zvýšení kvality produktů, což by mělo přinést zlepšení spokojenosti zákazníků i zaměstnanců.

„V uplynulých měsících vedení automobilky Opel intenzivně pracovalo na aktualizaci programu DRIVE!2022,“ říká Dr. Karl-Thomas Neumann, předseda představenstva společnosti Adam Opel AG. „Výsledkem našeho snažení je dnes zveřejněný seznam strategických cílů. Už jsme podnikli přípravné kroky k postupnému začlenění rozvojového plánu do praxe, máme při tom plnou podporu našeho mateřského koncernu General Motors.“

Kromě toho se také dočkáme rozsáhlé modelové ofenzívy. V příštích čtyřech letech automobilka plánuje příchod sedmadvaceti nových modelů a sedmnácti motorů, přičemž se nezapomene ani na posílení image značky. V rámci technických inovací se pak představí systém OnStar, který od příštího roku přinese Wi-Fi hotspot přímo do automobilů.

Jan Mička
Diskuze (12)
4. 6. 2014 23:18
Podobná prohlášení
dost často vypouští nejmenovaný vůdce koncernu FIAT a kde nic, tu nic, tak aby to nakonec s Opelem a jeho plány nedopadlo podobně... Neříkám, že jsou Opely špatné, ale nějak se nemůžou "najít". Styl je to takový "každý pes jiná ves", žádné výrazné profilující modely, jako byla třeba Calibra, kulatá Corsa, první a asi nejhezčí Zafira, obrovská Omega. Z dnešních Opelů se mi nelíbí ani jeden.
4. 6. 2014 23:12
Hlavně, ať ty nové modely pořádně odlehčí!
Opely nejsou špatná auta, ale Astra i Insignie jsou na štítu s poměrem vnějších a vnitřních rozměrů (málo efektivní využití obestavěného prostoru) a ve srovnání s konkurencí mají tak 200 kg nadváhy. Pokud tento handicap nová generace odstraní, bude všechno O.K.
4. 6. 2014 18:15
Re: 27 modelov je dost
Auta relativne spolehliva, zadne velke preslapy jako u koncenu, pardon u konkurence. Akorat to nema takovou reklamu a nepisi se tu porad do kola kecy o roku 2018, jak bude nejvetsi z celeho kosmodromu a na uvodni strance nenajdes 10 clanku o tomto prumernym vyrobci a dalsich 5 o nakladakach a veteranech a pomluvach konkurence. Proste neni tak tlacen, ale mozna bude nakonec i lepsi volba ;-)
Avatar - maros
4. 6. 2014 17:41
Aby to nebyla kvantita na úkor kvality
... jako například u PSA
4. 6. 2014 17:35
Re: 27 modelov je dost
Zapomněl jsi na Astra Cross Tourer, Astra OPC, Astra GTC a Astra Sportsvan.