Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Paříž chce do roku 2030 zakázat auta se spalovacím motorem. Vážně...

redakce AUTO.CZ
Diskuze (21)
Paříž hodlá do roku 2030 zakázat všechny automobily s benzinovým a naftovým motorem, oznámil činitel pařížské radnice zodpovědný za dopravu Christophe Najdovski.

Podobný plán ohlásil nedávno pro celou Francii ministr životního prostředí, který se zavedením opatření počítá o deset let později.

"Jde o dlouhodobé plánování ohledně strategie, která sníží skleníkové plyny," řekl Najdovski. "Doprava je jedním z hlavních zdrojů skleníkových plynů... a proto plánujeme do roku 2030 opustit auta se spalovacím motorem, respektive auta na fosilní paliva," řekl rozhlasové stanici France Info.

Francouzská metropole bude v roce 2024 hostit letní olympijské hry a do této události chce skoncovat s naftovými automobily, poznamenala agentura Reuters. Paříž je nejnavštěvovanějším městem světa a trvale v ní žije přes 2,2 milionu obyvatel.

Francouzská metropole byla místem, kde byla v roce 2015 podepsána dohoda o ochraně klimatu. Ta si za hlavní cíl klade prostřednictvím omezení emisí skleníkových plynů udržet zvyšování teploty výrazně pod dvěma stupni Celsia v porovnání s teplotou v předindustriálním období.

V celé Francii by se do roku 2040 měly přestat prodávat benzinové i naftové automobily. Tento cíl představil v červenci ministr životního prostředí Nicolas Hulot.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (21)
Avatar - Machýrek
13. 10. 2017 23:03
Re: Nevidím v tom problém,
Samane jaky lode myslis? Az na specificky skupiny pro vetsinu lodi plati, ze motor je komponenta asi jako v baraku bojler, proste ho vymenis, kdyz se rozbije nebo za lepsi. Menit lod kvuli motoru je stejny nesmysl jako menit starou kvuli bedaru.
Avatar - wakantanka
13. 10. 2017 19:43
Re: Nevidím v tom problém,
Na tej lodi staci vymenit motor/pohon. A sranda je ze to ide jednoduchsie ako v aute. Takze vyhadzovat budu max.diesel motory a aj to silne pochybujem. Este ich vyhodne predaju niekam do tzv.tretieho sveta.
13. 10. 2017 15:39
Re: Ekomagoři a zelení fašisté
V cem lzu? Ze denne vidim ty kourive diesl auta co maji za sebou cmoud, kdyz na to slapnou? Lzu v tom ze vypousti saze?
Avatar - removed
13. 10. 2017 15:13
Re: Slibem nezarmoutíš...
To jo, ale bohužel otevřou stavidla pro všelijaké podpůrné dotační programy, ze kterých budou těžit až do smrti, protože... ále. Prostě natahují dlaně a stejně nic nevyřeší...
Chápu, že toho smogu je všude příliš, samotnému mi to vadí (kdo byl v Paříži, ví, že když město zalehne smog, tak ve srovnání s Ostravskem je Ostrava proti tomu ozdravovna). Ale tohle jsou, jak píšeš, jen politické strategie. Za tohle tu současnou politickou garnituru naše děti proklejou. A já říkám, že je škoda, že teprve až naše děti.
13. 10. 2017 14:23
Re: Nevidím v tom problém,
A ten odpad v podobě vyřazených lodí dávno před ukončením jejich živostnosti se dává kam? Ty vole tleskáš tomu, že milionáři produkují odpad neustálým nakupováním a vyhazováním věcí a tváříš se jako ekolog. Takový blby zbožňuju.