Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot 407 Prologue: důstojný nástupce 406 Coupé

Libor Zezulka
Diskuze (47)
Peugeot přiveze do Ženevy studii 407 Prologue, která ukazuje téměř definitivní podobu nového kupé z rodiny modelů 407.

Peugeot se rozhodl ještě chvíli napínat veřejnost a v Ženevě místo sériového modelu představit „pouze“ studii nového kupé z rodiny modelů 407. Jeden pokus o nastínění možné podoby kupé, které nahradí stylisticky vydařenou 406, už francouzská automobilka předvedla na autosalonu v Ženevě loňský rok. Tehdy se sportovně laděné kupátko jmenovalo Silhouette.

Tentokrát v Ženevě stane automobil s agresivním vzhledem tvořeným nárazníkem s ještě výraznějším otvorem nasáváním vzduchu, trojitým žebrovím, novými mlhovkami, vysunutými prahy a postupně se svažující zádí. Uhlazený a zároveň dynamický dojem podporují zadní světlomety, decentní spoiler na víku zavazadlového prostoru, dvojitá koncovka výfuku a samozřejmě veliká litá kola.

Pod kapotu studie Peugeot z propagačních důvodů umístil vznětový šestiválec 2.7 HDI, který v těchto dnech slaví v České republice premiéru v faceliftované 607. Výkon motoru je 150 kW/204 koní, točivý moment 440 Nm a je spojen s šestistupňovou automatickou převodovkou s možností sekvenčního řazení.


Libor Zezulka
Diskuze (47)