Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Počítačová hra Dirt Rally: Konečně něco pro soutěžáky!

Martin Machala
Diskuze (20)
Codemasters připravili rozhodně nejlepší rallye simulátor za poslední roky.

Taky se slzou v oku vzpomínáte na legendární Colin McRae Rally 2? A taky máte pocit, že od té doby nikdo s ničím lepším nepřišel? Jistě, grafika se samozřejmě průběžně zlepšovala, klasické er-zety se rozšiřovaly třeba o nabídku doplňkových ralycrossových závodů, vzpomínám si i na jeden povedený výšlap na Pikes Peak. Ale nic mě už tak nechytlo za srdce a zdaleka nebavilo tolik jako Colin dvojka. Až do nástupu aktuální novinky od Codemasters s jednoduchým názvem Dirt Rally.

Pravda, už nechodím na gympl, kdy jsme s kamarádem promačkávali klávesnici a honili desetinky s Colinem. Ale Dirt Rally mě naprosto dostalo. V prvé řadě úžasnou hratelností. Novinka bude spolehlivě bavit „arkádové šipkaře“ i

závodníky s volantem. Stačí si vybrat vhodnou obtížnost a pak už zahájit vlastní kariéru. Dirt vaše úspěchy boduje, což můžete následně zúročit třeba při najímání schopnějších mechaniků. Statistické hračičky si s bodíky přijdou na své.

Na Colin McRae Rally 2 byla ze všeho nejúžasnější celková atmosféra – zkrátka jste měli pocit, že opravdu závodíte. A že na hře pracovali fanatici do rallye, kterým se soutěže vryly pod kůži. A přesně tenhle pocit jsem měl s Dirt Rally. Hra mě obklopila, úžasná grafika a charismatický zvukový doprovod vtáhne do děje skoro jako osobní účast na rychlostce…

Jenom škoda, že těch rychlostních zkoušek není víc. Respektive hlavně jednotlivých podniků – šest soutěží opravdu není mnoho. Rallycrossový šampionát pak čítá pouhé dvě zastavení, vrchy zastupuje jen zmíněný Pikes Peak.

Skromnější obsahová náplň je však jedinou výraznější chybou hry Dirt Rally, jinak se jedná o suverénně nejlepší soutěžácký počin od dob srdcovky Colin McRae Rally 2. Hru si kromě počítače (cena kolem osmi stovek) můžete pořídit také na PS4 a Xbox One (v obou případech zhruba patnáct set).

Martin Machala
Diskuze (20)
Avatar - tomtoylc
15. 4. 2016 10:02
Re: CMR2
Ja hram v drtivej väčšine času GTA ale teraz občas zahráme s kamarátom aj Forzu 5 kedže ju máme obaja zakúpenú na xbox one ... a Forzu 6 neplánujem kupovať skúšal som demo, a ten pokrok tam je poznať ale je tam menej aut čo sa mi nepáči, naopak viac tratí, čo skôr chýba Forze 5... a 45€ sa mi za nechce dávať, to by som musel Forzu hrávať častejšie :-)
Avatar - Glaukos
15. 4. 2016 07:53
Re: CMR2
přejdi na Forza 6 a na Dirta zapomeneš :-)
14. 4. 2016 22:16
CMR4 a RBR
Pro mě je srdcovka právě CR4 a RBR.

Když sje konečně dojel v RBR nějakou RZbez toho abyhc uselodstait autoto bylúspech pak skončitlépenež na spoeldním místě >:D Potom jse se vrátil k CRM4 a zajelsje několik neskutečnách časů vyškolen z RBR. To sjou vzpomínky. Stejně tak jako nejlepší díl z need for speed bude pro mě 5 - Porsche když to vyšlo ě bylo 8 a tam sjem si zamiloval Porsche. To jsou vzpomínky :-)
14. 4. 2016 20:58
Re: CMR2
jo přesně tak.Rally Championship 2000. A to rallye s tou feldou bylo Network Q RAC rally championship z roku 1996. To bylo ještě pod DOSem. Taky jsem se ho něco nahrál. Kvůli němu jsem na tátovi vydyndal CD mechaniku. Jinak bych to do mý 486 neměl šanci nijak dostat >:D Krásný časy. :-)
14. 4. 2016 20:49
Re: CMR2
Díky za info. Tak já si to objednám. Tahle hra nesmí v mojí sbírce určitě chybět. ;-)