Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pražští strážníci si dají na auta nové heslo: Pro metropoli bezpečnější

David Bureš
Diskuze (9)
Nové heslo navrhlo vedení pražských strážníků. Objeví se hlavně na autech – po vzoru Pomáhat a chránit celostátní policie.

Pražská městská policie se v následujících letech dočká obnoveného vozového parku. Na nových služebních automobilech se objení nové logo strážníků. Jeho součástí bude i nové motto – „Pro metropoli bezpečnější.“

Heslo nakonec vytvořilo vedení strážníků. Původně mělo vzejít ze soutěže, ze 100 návrhů ale vedení žádné nevybralo. Výsledné motto vzniklo kombinací několika poslaných nápadů.

Nové logo zatím vybráno nebylo, nejblíže realizaci však údajně má návrh znaku tvořeného šedým čtvercem s bílo-modrým nápisem „Pro metropoli bezpečnější.“ V dalším návrhu se objevuje silueta Pražského hradu, ve třetím jsou dva modré čtverce.

Nové heslo nahradí současné „Pořádek a bezpečí,“ které bude do budoucna používat pouze odbor prevence. Nové motto má být podle ředitele městské polici Eduarda Šustra výstižnější a lépe shrnovat to, o co se strážníci snaží. Navíc umožňuje množství úprav, například pro chystanou náborovou kampaň bude použit slogan Společně pro metropoli bezpečnější.

Motto se bude na automobilech pražských strážníků objevovat postupně, a to podle toho, jak budou Městské policii přibývat nové vozy. Zastupitelstvo Hlavního města Prahy v září schválilo nákup 200 vozidel pro pražské strážníky.

Automobily budou nakoupeny prostřednictvím elektronické aukce. Prvních 60 vozů strážníci dostanou v příštím roce, 50 aut přibude v roce 2015 a v dalších dvou letech se policie dočká po 45 vozidlech.

Celkem půjde o 131 osobních aut, 30 pickupů, 24 čtyřkolek a minibusy pro přepravu osob. Zakázku zatím řeší magistrát, policisté pouze požadují manuální klimatizaci a elektrické stahování předních oken.

Výměna je podle vedení Městské policie nutná, protože některé stávající automobily jsou na hranici životnosti. Naposledy pražská policie kupovala nové vozy na přelomu let 2008 a 2009.

David Bureš
Diskuze (9)
Avatar - vabis
7. 12. 2013 13:36
lidová tvořivost
lidová tvořivost se zas vyřádí >:D
Avatar - Stejsn
6. 12. 2013 23:13
Pražští kovbojové
si tam měli napsat spíš "Po metropoli bezpečněji" - a jít na tramvaj.
Avatar - flyboyeda
6. 12. 2013 19:02
Pomáhat a chránit sami sebe
všichni za nikoho, každej za sebe
Avatar - flyboyeda
6. 12. 2013 18:58
A co si dají na Auto policajti z jiných měst?
Co třeba takové Brno ?, věčný soupeř Prahy

a co ostatní města s těma se nepočítá?
6. 12. 2013 18:09
Výstižnější je jiné heslo.
Za větší modré zóny.