Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Převádění ojetých automobilů bude jednodušší

redakce AUTO.CZ
Diskuze (30)
Převádění vozidel je od nového roku jednodušší a bude spojené s jedinou návštěvou úřadu.

V platnost vstoupila novela zákona o podmínkách provozu na pozemních komunikacích, která zamezuje takzvaným polopřevodům, kdy původní majitel auto odhlásil, ale nový je na sebe dosud nepřevedl. Ministerstvo dopravy si od novely slibuje snazší dohledání skutečného vlastníka vozidla například v situacích, kdy je s ním spáchán přestupek.

"Při vyřizování převodů ojetých automobilů bude záležet na prodávajícím a kupujícím, jak se domluví. Mohou jít na úřad společně, jeden může zmocnit druhého, nebo oba zmocní třetí osobu," uvedlo ministerstvo dopravy s tím, že při vyřizování přes prostředníka bude třeba doložit úředně ověřenou plnou moc.

Majitelé zpola převedených aut mají nyní půl roku čas, aby vozidlo do registru přihlásili. Pokud tak neučiní, bude vozidlo z databáze vyřazeno a administrativně tím zanikne. Podobné je to s vozidly, které byly do 30. června 2013 dočasně vyřazeny z provozu (v takzvaném depozitu). Jejich majitelé musí do konce roku 2015 příslušnému úřadu nahlásit, k jakému účelu je vozidlo využíváno, jinak hrozí vozidlu administrativní zánik.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (30)
3. 1. 2015 20:07
Re: Eko poplatky
Třeba už to dnes takto nejde, to bylo před více než 3 roky. Pár nějakých problémů tam je, třeba kdyby chtěl to auto dále prodat. Kdyby úředníci nevymýšleli blbosti typu ekopoplatek, nemuseli by občasné vymýšlet tyhle bláznivé kličky.
3. 1. 2015 18:52
Re: Eko poplatky
Taková "vozítka" by už měla ze silnic zmizet.
Avatar - rohYpnol
3. 1. 2015 18:31
Re: Neschopnost vládních mrdek
Odpověď je bohužel - PROTOŽE ČR 8-s ;-\
Avatar - hedvin
3. 1. 2015 17:07
Re: Eko poplatky
tak to jsem nevěděl, že se to placení dá obejít i takhle
3. 1. 2015 16:55
Neschopnost vládních mrdek
Protože dodnes je vše zbytečně složité a nepřehledné...Proč nemůžou prodávající s kupujícím prostě zajít kdekoliv na poštu,policii,nebo na úřad a tam za nějaký poplatek,např 2 000 kč HNED na místě auto přepsat.!??
Proč se musí něco např v Brně odhlašovat a pak Např v Kolíně dohlašovat???????
Proč nemůžu jít na kterýkoliv úřad v republice???? Ten kdo má sídlo firmy např v Praze a pobočku třeba v Hranicích musí jezdit jako ocas...Ptám se proč???
Proč je všechno tak složité??? Máme nejvíce kancelářských krys v přepočtu na normální lidi na světě a pak to tu tak vypadá...
Normálním lidem přeji vše nejlepší do nového roku....