Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Raritní Lykan Hypersport je nyní na prodej

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)
Extrémní vůz Lykan Hypersport známý z filmu Rychle a Zběsile může být nyní váš. Na prodej se objevil v Dubaji a dokáže jet rychlostí až 385 km/h.

Pokud jste viděli film Rychle a Zběsile 7, tak si možná pamatujete scénu, kdy supersportovní vůz vyskakuje z jednoho mrakodrapů na druhý. Vypadalo to velice nereálně, byť někteří fyzici říkají, že podobný trik je proveditelný. I díky tomuto snímku se však proslavil samotný skákající automobil, a to Lykan Hypersport.

Jedná se o extrémně ojedinělý arabský vůz, který stojí jako nový 3.4 milionu dolarů. Pod kapotou má dvakrát přeplňovaný šestiválec od Porsche, respektive z vozu RUF CTR3, s výkonem 740 koní a točivým momentem 960 N.m. Díky těmto hodnotám je vůz schopen vystřelit z klidu na sto kilometrů v hodině za 2,8 sekundy, maximální rychlost pak údajně činí 385 km/h. Tomu napomáhá i šestistupňová sekvenční převodovka. Jako správně exkluzivnímu stroji nechybí Lykanu ani diamanty v diodových čelních světlometech a další vychytávky.

Právě tento automobil, který se dá běžně koupit jen stěží, tedy spíše na objednávku, je nyní na prodej v Dubaji. Zajímavostí však je, že policisté z Abu Zabí jej již mají, jak můžete vidět ve fotogalerii.

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)