Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Slovinci ukázali zajímavý hybridní hypersport. Má být nejlehčí ze všech

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Je možné, že o automobilce Tushek jste ještě neslyšeli. Tato firma se slovinskými kořeny má však velké ambice.

Aktuálně se totiž chlubí hybridním hyperautem s označením TS 900 H Apex, které chce veřejně představit na akci Salon Privé Concours v Blenheimském paláci ve Velké Británii.

Výrobce přitom vyzdvihuje zejména hmotnost. Novinka prý sice nebude nejvýkonnějším hybridním hypersportem na trhu, ale zato bude s 1.410 kg nejlehčím. 

Ani zbytek slibovaných parametrů nevypadá špatně, Tushek slibuje výkon 950 koní, točivý moment 1.400 N.m, maximální rychlost 380 km/h a zrychlení z klidu na 100 km/h pod 2,5 sekundy.

O pohon se postará vzadu umístěný 4,2litrový osmiválec, kterému ještě pomáhá dvojice elektromotorů - každý z nich má na starost jedno přední kolo.

Tushek zatím neprozradil, co s vozem plánuje dál. Dá se předpokládat, že by firma ráda rozběhla výrobu zákaznických vozů. Kolik by jich mělo být a kolik by měly stát, to však zatím nevíme.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

8. 8. 2019 07:24
zajímavý hypersport
na tom není nic zajímavýho pane redaktore, je to předělané K1 ATTACK, tato firma to s tím motorem 4,2L představila už hodně dávno, taď tam dali jen ty dva vysavače dopředu a trošku poladili kastli. jinak klobouk dolů před attackem, je to nadčasové auto /design i konstrukce/.