Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini zřejmě již brzy odhalí svůj hybridní hypersport LB48H

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Všem nám bylo jasné, že ani Lamborghini se elektrifikaci dříve nebo později nevyhne. Premiéra prvního hybridního modelu však nejspíš přijde dříve, než jsme čekali.

Svou hybridní budoucnost naznačila automobilka již v roce 2014, kdy na ženevském autosalonu představila plug-in hybridní koncept Asterion. Vůz postavený na základech Huracanu tehdy kombinoval výkonný 5.2 litrový motor V10 s třemi elektrickými motory, díky čemuž měl být schopen nabídnout až 910 koní.

A zatímco Asterion byl pouze konceptem, již brzy bychom se prý měli dočkat premiéry prvního produkčního hybridu Lamborghini. S touto informací přišel britský web Autocar, podle jehož informací je premiéra exkluzivního a dosud nepojmenovaného vozu naplánována na letošní autosalon IAA 2019 ve Frankfurtu.

Hybridní hypersport, který by měl naznačit podobu nástupce modelu Aventador, by měl být vyráběn jen ve skutečně nízkých počtech a jeho cena by se měla vyšplhat až na 2 miliony liber, což je cca 56,8 milionu Kč. Základem vozu, který by měl konkurovat Ferrari SF90 Stradale, prý bude atmosférický motor V12, který díky asistenci elektromotoru nabídne vyšší výkony i nižší spotřebu.

Vůz, který je zatím označován jen jako projekt LB48H, měl být perspektivním zájemcům prezentován dokonce již koncem minulého roku. Ve Frankfurtu se tak nejspíš bude jednat o veřejnou premiéru vozu, který už je dávno vyprodaný.

Zatím se jedná pouze o spekulace, projekt s označením LB48H se však v médiích neobjevuje poprvé. Již v červnu minulého roku totiž web The Super Car blog upozorňoval na hybridní supersport s tímto označením, který by měl nastínit podobu a technickou výbavu nástupce Aventadoru. Ostatně výroba Aventadoru byla zahájena již v roce 2011 a v roce 2017 se do produkce dostala varianta Aventador S.

Vzhledem k nedávné premiéře Ferrari SF90 Stradale to však Lamborghini s nástupcem Aventadoru rozhodně nebude mít snadné. Ferrari si totiž na své hybridní novince dalo skutečně záležet a představilo svůj dosud nejvýkonnější silniční model.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme