Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Soutěž Radiožurnálu v parkování: Už jste poslali fotku?

Petr Slováček
Diskuze (13)
Parkování přes dvě místa, na prostoru pro invalidy, chodníku i netradičně přímo v keři. To jsou jen některé příklady snímků, které posílají posluchači Zelené vlny Českého rozhlasu do soutěže „Parkuj jako člověk, neparkuj jako (prase)“.

Na stránkách www.parkujjakoclovek.cz jsou už teď k vidění desítky soutěžních fotografií.

„Trefili jsme se do problému, který české motoristy trápí,“ říká vedoucí Motožurnálu Jan Říha. Dodává, že lidé posílají řadu dalších snímků. Některé z nich ovšem musejí vyřazovat, protože se netýkají parkování, ale třeba nehod. Do finále konaného ve dnech 5. a 6. října posune účastníky hlasování návštěvníků webových stránek. Ovšem metoda je v Česku zatím průlomová. „Po otevření vám prohlížeč nabídne dvě nahodilé fotky, z nichž vyberete jen jednu,“ uvádí Říha s tím, že jde o nejspravedlivější volbu, která se používá při internetovém hlasování ve světě. Eliminuje se tak třeba možnost hlasovat pro svůj vlastní příspěvek.

Autoři deseti nejlepších snímků dostanou pozvánku na víkendový pobyt v Brně na mistrovství Evropy silničních vozů (ETCC). Fotky posílejte do 22. září. O dalším postupu se rozhodne v hlasování od 23. do 29. září.

Jak a o co?

Deset autorů nejlepších snímků postoupí do semifinále. Soutěžit budou v couvání s přívěsem, parkování s automatickým systémem či poslepu

za pomoci navigátora. Tři nejlepší dostanou zajímavé ceny. První je zájezd na formuli 1 do Monaka, druhou zapůjčení vozu Ford Focus na víkend

a třetí Kurz bezpečné jízdy na polygonu v České Lípě.

Petr Slováček
Diskuze (13)
24. 9. 2013 21:57
Re: Prásknu, práskneš, práskneme
když s tím zaparkuješ na invalidech tak určitě... Hovadem se nestáváš pořízením "drahého auta", ale tím, jak se chováš....nebo ne?
24. 9. 2013 00:14
Re: Prásknu, práskneš, práskneme
Souhlas a nesouhlas. ... Je ale například zajímavé, jak lidé parkují třeba v přímořských státech. Tam se nejen nehledí na poškození cizího ,ale ani svého auta a také na to jestli dotyčný vůbec může vyjet a nebo ne. Když jsem byl v Miláně a řešil to s italama se kterýma jsem bydlel. Tak mi řekli, že prostě italové na to kašlou. Jsou to jenom auta. Nežijou oděrkou na autě ( pakliže nechytnou viníka při činu - pokud to není žena je na světě scéna ukončená podáním ruky - většinou ) a ačkoliv je to mrzí tak to není něco kvůli čemu je nutné se příliš vzrušovat. Na druhou stranu třeba i tak funguje jistá solidarita a tak drahá auta, nová a nebo například hlavně veterány si nikdo moc bouchnout nedovolí. Bylo mi řečeno, že pokud bude moje auto krásně naleštěné a bez škrábanečku tak se možnost bouchnutí sníží:-O. ... Vůbec si nedovedu představit, že v Praze vyjíždím tak že střídavě narážím do auta před sebou a za sebou a nejen že nemám blbý pocit, ale beru to za naprosto normální věc. Ale proč to píšu...

Není to ani tak o tom, že je někdo frajer, ale o tom, že to auto mu umožňuje se v našem povědomí se tím frajerem stát. Každý kdo přijede v krásném autě musí být bohatý, že ? V orezlém pežotu pak jezdí socky ... To je to. Moc na těch autech lpíme. Tím, že to tak vidím od mala. Tím, se stanu tím arogantním hovadem v tu chvíli jak nasednu do X5ky, do audiny nebo do něčeho takového. Potom parkuju jako blbec, protože ostatní to štve a já jsem u nich arogantní frajer. A to přece chci, budu mít holky a všechno ... Tam je ten problém.
Avatar - Stejsn
22. 9. 2013 20:45
Ono je to těžké.
Bydlím v Praze na Velké Ohradě a situace s parkováním je tu snad nejhorší z celého města. Parkuje se kde se dá, ale někdy už co je moc, to je moc. Tohle je přechod přímo naproti mateřské školce, kam denně chodím s dítětem:

[odkaz]

Tahle fabka tam takhle parkovala dva dny po sobě. Nafotil jsem si to, ukázal to o kus dál stojícímu měšťákovi, co hlídal jiný přechod (kde mimochodem parkovalo podobně další auto, viz: [odkaz] ) a ten mi řekl, ať jim zavolám na služebnu, že to přijedou řešit. Nepřijeli, odpoledne tam stála zase a další den zas. A když jsem pak tuhle fotku dal na jedno internetové fórum, sepsuli mě že jsem prudič.
22. 9. 2013 08:30
Re: Prásknu, práskneš, práskneme
no kupodivu - byl jsem na PČR, když mne to přestalo tak nějak bavit - nechat si nadávat - pokud člověk má čas a nevadí mu, že je uveden v zápisu - nafotíš - předek - bez označení invalidy, zadek auta - s SPZ - tak aby bylo zřejmé, že auto stojí na označeném stání a fotka by měla mít "datumovku". Pošleš či doneseš na PČR. Překvapil mne vstřícný postup Policie - velmi mile - sami přijeli a řekli, ať to hlásíme pokaždé - že přijedou - ať se s tím mi nerozčilujeme. Já je sem zase nechci tahat kvůli každému trotlovi, takže vyjdu ven, řidiče poprosím jestli by si nemohl dát za sklo "zapomenuté" označení(což nedělám v případech, kdy vidím, že z auta vystupuje vyloženě někdo starý či třeba s berlemi - tam to chápu i bez označení) a podle jeho reakce se zařídím dál. Zatím vždy pomohlo, když jsem vzal do ruky telefon a vytáčel Péchá...... Ale jak píšeš - zaráží mne ta nadutost - na vlastní prohřešek - chybu - reagovat agresí........
21. 9. 2013 22:54
Na to netreba sutaz
Uz existuju specializovane weby, kde si mozete vybrat cele priehrstie d3b1lov, ktori trpia kdecim, nie len ciaroslepotou.
Napr.: [odkaz]