Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Mercedes-Benz E (W212) - druhá sada fotografií (včetně kombi)

Ondřej Láník
Diskuze (30)
Ke snímkům, zveřejněným o víkendu nyní přidáváme další, tentokrát i s prvními záběry verze kombi.

Nový model připravovaný pod kódovým označením W212 bude představen s největší pravděpodobností až na frankfurtském autosalonu v roce 2009. Očekává se zjednodušení několika hi-tech palubních systémů, takže například nákladný elektronický brzdový systém SBC (Sensotronic Brake Control) již nebude součástí výbavy třídy E. Zachovány však budou mj. funkce vysušování brzdových kotoučů za deště nebo selektivní brzdění kol v zatáčkách. Za příplatek bude možno zvolit keramické brzdové kotouče, určené zřejmě zejména pro modely AMG.

K novým designérským rysům bude patřit čtveřice hranatých světlometů vpředu, chybět nebudou již rozšířené prolisy na bocích pod dveřními klikami, robustní nárazníky a prosklení střechy. Od současného vysoce elegantního stylingu by se měl Mercedes-Benz třídy E posunout ke sportovnějšímu vzhledu s širší maskou chladiče, hranatějšími nasávacími otvory a klínovitějším bočním profilem karoserie.

Karosářská verze kombi by se měla na trhu objevit asi s ročním zpožděním, tzn. zřejmě v roce 2010. Zřejmě až po tomto datu se představí chystaná hybridní verze.

Pohon budou obstarávat především zážehové a vznětové šestiválce a osmiválce, vrcholem bude verze E 63 AMG.

Další špionážní snímky nového Mercedesu třídy E jsme zveřejnili před několika dny.

Ondřej Láník
Diskuze (30)
Avatar - Dinar
21. 3. 2007 14:04
Re: SATISFAKCE
Myslíš ty, o kopírování světel Lexu, předpokládám. ;-\ Je to prosté, pokud vůbec dokážeš přistoupit na myšlenku, že MB by bylo schopno dát svému novému modelu kolem předních světel chromovaný rámeček, pak těžko čímkoliv argumentovat. Já prostě vím, že tam nic podobného nedají, ani nemusejí sundávat tu kamufláž. V tom je mezi námi rozdíl.
Avatar - Dinar
21. 3. 2007 11:34
Re: SATISFAKCE
Meleš nesmysly, designová filozofie Mercedesu sází dnes jako kdykoliv předtím hlavně na čisté tvary a noblesu v posledních dvou generacích se snahou o méně konzervativismu. S tímto podobné designové prvky jako jsou chromované rámečky kolem předních světel prostě nejdou dohromady, na tom není, evropanovi s vkusem, co objasňovat, v tomto smyslu je řeč o "očích s evropským vkusem". Prostě podobně levného a prvoplánového designového prvku se můžeš dočkat u Lexe ne u Mercedesu, jedno jestli zatím to auto nikdo neviděl. Jsou prostě věci na které si můžeš vsadit.
20. 3. 2007 10:43
Re: AUTO AUT
Bude to určité dobré, neboj.
20. 3. 2007 10:42
Re: AUTO AUT
;-)
Avatar - Dinar
19. 3. 2007 17:45
Re: SATISFAKCE
>:-[] to je vtip, doufám, protože pokud bys to myslel vážně, pak jsi absolutně nepochopil designovou filozofii Mercedesu. Těžko to vysvětlovat zdejším japanomilům, jsou prostě věci, pro které v očích s evropským vkusem nebude nikdy Lexus tím čím je MB. ;-)