Svět Motorů 18/2012: Test - Chevrolet Corvette

Vitek
Diskuze (0)
V pondělí vychází nové číslo Světa motorů. Co v něm najdete?

Zrcadlo týdne

EU chce sjednotit alkohol za volantem. Čínský trh pokračuje v předhánění ostatních. Bojkot zákazu stání. Auto jako bonus k televizi , Navigace odhalila gang zlodějů aut. Šok při policejní kontrole. Ohlasy na článek o nové škodovce.

Soutěž Nejlepší český řidič

Kde jinde můžete vyhrát nové auto, než na stránkách Světa motorů? Přinášíme otázky do druhého kola soutěže Nejlepší český řidič. Zapojte se, ještě čekáme na padesátku semifinalistů.

Prodlužování převodů a snížení spotřeby

Týden jsme jezdili po dálnici z Mladé Boleslavi do Prahy, tam i zpět s původní krátkou pětkou. Druhý týden s prodlouženou a otáčkami na 2300. A spotřeba šla skutečně dolů!

Mix

Nové motory Jaguar. Facelift Audi Q5. Druhá generace nosiče FlexiFix. Seat Ibiza Cupra Concept. Yamaha Tmax. VW postaví v Číně továrnu.

Exkluzivní reportáž - Autosalon v Pekingu

Čína je nejlákavější automobilový trh na světě a podle toho to vypadalo i na prestižním autosalonu v Pekingu. Mezi záplavou vystavujících automobilek z celého svět se neztratila ani Škoda.

První dojmy - Fiat 500L

Stačí vzít ideu prostorného vozu od modelu 600 Multipla z roku 1956, k tomu platformu Fiatu Punto a vše okořenit směsí stylu modelů Panda a 500. A vznikne malé MPV 500L.

svetmotoru avizo svetmotoru avizo

První test v ČR - Peugeot 208 1.4 VTi

Francouzský lev nasadil neotřelé designové prvky, ke slovu přišly moderní technologie a revoluční pojetí místa řidiče. U Peugeotu vzali generační krok z gruntu a trochu zariskovali.

Chevrolet Corvette ZR1

Po letech, kdy koncern GM prohlašoval Corvette za samostatnou značku, se opět předvádí jako vrchol z řady Chervoletů. Jako první jsme otestovali nejrychlejší verzi.

Citroën DS5 2.0 Hdi

Míří na zákazníky, kteří dokáží technickou kvalitu vozu obětovat originalitě. Ovšem nad poměrem ceny a hodnoty se vznáší příliš mnoho otazníků.

Budoucnost

V prvním pololetí roku 2013 poznáme další vydání Mondea. BMW chystá model, který se blíží k legendární bublině Isetta.

Bazar - Škoda Octavia II (od 2005)

Láká prostorem, odolností vůči rzi i mechanickou robustností. Ani takhle gruntovní auto ale nevydrží všechno a dieselové exempláře za sebou mívají opravdu těžký život.

Historie

Porsche připravilo ke 200. výročí vzniku USA komerční verzi 917 s přeplňovaným motorem. Zúročilo v něm zkušenosti z kanadsko-amerických závodů.

Mix

Máme víc benzínek než Němci. Světové auto nastupuje. ADAC viní automobilky. Znáte značky Albánie? Besip mění logo. Autotec nebude.

Lipský autosalon Auto Mobil International (AMI)

V roce 2012 je největším mezinárodním automobilovým veletrhem v Německu. Přinášíme vám malý servis, co na něm, za kolik peněz a v jakém čase můžete vidět.

Reportáž - Jak se řídí pražský okruh

Tolik obrazovek najednou jako je v centrálním dispečinku totiž běžně člověk nevidí ani v obchodě se spotřební elektronikou, natož v nenápadném domku na kraji Rudné.

svetmotoru avizo svetmotoru avizo

Otázky a odpovědi

Přestavba na LPG. Jaký skútr můžu řídit? Motocykly a ABS. Forum.

Slevy

Prvky výbavy zdarma, slevy na skladové vozy, nebo speciální zvýhodněné výbavy. Tak vypadají slevy v segmentu luxusních vozů.

Rozhovor: sportovní komentátor Jaromír Bosák

Řídit začal až ve třiatřiceti letech. Pohodu a nadhled si uchoval nejen při rozhovoru pro Svět motorů, ale prý je takový i za volantem.

Krásné ženy v Pekingu

Čínský autosalon nabídl kromě automobilové krásy také tu něžnou, kterou předvedly půvabné asijské ženy.

svetmotoru avizo svetmotoru avizo

Mix

Jan Černý vyhrál na Rallye Mille Miglia. Na Rallye Šumava se vrátil Jan Kopecký, aby zde vyhrál. Třetím Čechem na stupních vítězů GT1 World je Flip Salaquarda. V roce 2013 se pojede F1 opět ve Francii.

Formule 1 v Číně a Bahrajnu

Debaty o pneumatikách Pirelli rozdělují svět formule 1. Kdo dříve pochopí tajemství a výdrž jednotlivých směsí gum, bude ve výhodě.

Nový Svět motorů zítra na stáncích

Nové číslo Světa motorů můžete zakoupit vždy od pondělí na stáncích. Již dnes jej můžete objednat přes formulář na stránkách Světa motorů.

Všichni předplatitelé dostávají jedno číslo časopisu za pouhých 19 Kč (51 čísel ročně celkem za 1071,- Kč), hodnotný dárek a přístup do elektronického PDF archivu časopisů od roku 2008.

Vitek
Diskuze (0)
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly