Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Th!nk city: Najde norské mikroauto cestu do USA?

Ondřej Láník
Diskuze (8)
Norský microcar na elektrický pohon nebude levný, ale život by mu měly usnadnit státní pobídky pro majitele ekologických automobilů. Takové programy existují převážně jen ve vyspělých zemích, a tak výrobce asi zamíří i do USA.

Připustil to na dotaz listu Automotive News Europe Jan-Olaf Willums, šéf firmy Th!nk Global. Stát by se tak mělo již v příštím roce, firma momentálně buduje dealerskou síť. K dalším trhům má patřit Velká Británie, Švýcarsko, skandinávské státy a Nizozemsko.

Th!nk city je díky svým kompaktním rozměrům (3120 mm na délku, 1604 mm na šířku) šikovným městským vozem. Karoserie nabízí při základní konfiguraci dvou předních plnohodnotných sedadel kufr o objemu 350 l. Z hlediska komfortu a výbavy disponuje vůz např. klimatizací, elektrifikací ovládání oken a zrcátek, GPS navigací a topením o výkonu 4 kW.

Bezpečností se nijak nevzdaluje od obvyklých standardů, nabízí airbag řidiče a spolujezdce, tříbodové bezpečnostní pásy s předpínači a ABS; Th!nk city splňuje všechny evropské i americké homologační předpisy.

První, předběžná cena kompaktního elektrického vozítka zatím ukazuje na částku zhruba 200 000 norských korun, což činí v přepočtu 24 500 euro nebo 700 000 českých korun. Th!nk vidí jako hlavní výhody minimální zátěž životního prostředí v místech kudy auto jezdí, nízké provozní náklady, zvýšení image majitele.

Ondřej Láník
Diskuze (8)
27. 7. 2007 10:16
mini v USA
Ako sa chyti v USA je jedna vec, ale jak sa tie tlste americke prasata vlezu do takeho mini, to je otazka...