Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

TV Svět motorů (12. díl): Trhák od Lexusu, létající auto a 100oktanový benzin

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)

Dnes večer na Nova Action a Voyo přinášíme 12. díl Světa motorů. Otestujeme svérázný Lexus RX i VW Tiguan Allspace. Projedeme a proletíme vírník, který umí obojí. Martin Vaculík provede test 100oktanového benzínu. A navštívíme veletrh karavanů.

Dnes, 20:30 na Nova Action. A na Voyo

Jako každou středu je tu nový díl televizního Světa motorů. Pokud byste večerní premiéru nestihli, reprízy běží v pátek v čase 1:30 a 7:40. Všechny díly jsou také na Voyo.

Trhák v nabídce Lexusu: Nové RX

Nová generace nejprodávanějšího Lexusu je tak dobrá, že přebírá i zákazníky, kteří byli do teď věrní německé konkurenci. Japonci jdou na věc úplně jinak a vyplácí se to! V Česku se po prvních 200 kusech nové generace RX jen zaprášilo. Honza Mička se vůbec nediví, což vám ukáže rovnou na té nejlepší verzi – RX 500h.

Volkswagen Tiguan Allspace

Současná generace Tiguanu se vyrábí již od roku 2016, bude to tak trochu test ojetiny. V určitých řešeních se u současného provedení šlo dokonce o krok zpátky. Vyplatí se využít akčně výhodné Volkswagen financování a Tiguan pořídit dnes, počkat na novou generaci, nebo se porozhlédnout po autech z druhé ruky?

Napůl auto, napůl letadlo

Tomáš Hadač je fakt blázen. V našem pořadu už lezl na komín, do rakve, i mnohých bizarních vozidel. V dnešním díle se projede a proletí vozidlem, které umí jezdit i létat. Říká se mu vírník Cavalon a na letiště skutečně dojede po svých. 

Martin Vaculík a test 100 oktanů

Pokud vás baví fyzikální a chemické pokusy, tohle si opravdu užijete. Povinnost sledovat platí zároveň pro všechny, kteří tankují tzv. 100oktanový benzín, ať už z důvodu většího výkonu vozidla, nebo kvůli dalším benefitům pro motor. Jsou pozitivní efekty markantní? To zjistí Martin Vaculík v důkladném testu mnoha vzorků na legendárním zkušebním motoru i v laboratoři ČVUT.

Veletrh karavanů

I po konci pandemie karavany zůstaly horkým zbožím, prodává se jich až dvakrát více, než před lety. Vláďa Kadera vás vezme na veletrh obytňáků do Letňan, kde ukáže nejen ty nejlepší karavany, ale i zajímavé zástavby do menších aut. Nebo třeba službu, která se vám o karavan postará úplně sama.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)