Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Victory Combustion: Tohle není jenom koncept...

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Novinka Victory Motorcycles je poslední z trojice konceptů před nástupem nového sériového modelu.

Společnost Victory Motorcycles, která je po Harley-Davidsonu druhým největším severoamerickým výrobcem motocyklů, odhaluje cruiser Combustion. Ten přímo navazuje na stroj pojmenovaný Project 156, který byl představen začátkem letošního června, a na koncept Ignition, jehož premiéra se odehrála na listopadové výstavě EICMA v Miláně.

Victory Combustion není sériovým strojem, ale posledním z trojice konceptů, jejichž prostřednictvím Victory Motorcycles ohlašuje uvedení nového modelu. Koncept odhalený v rámci Mezinárodní motocyklové výstavy v New Yorku s jeho předchůdci spojuje pohonná jednotka a skutečnost, že na jeho vzniku se podílela slavná osobnost ze světa motocyklů.

Nejdůležitější součástí konceptu Combustion je tedy kapalinou chlazený dvouválec se čtyřventilovou technikou o objemu 1200 cm3 a válci rozevřenými v úhlu 60 stupňů. K výkonům tohoto motoru se Victory Motorcycles prozatím nevyjadřuje, ale uvádí, že bude pohánět nový model, který bude odhalen v roce 2016.

Vedle nového motoru pro zcela nový model zaujme Victory Combustion i svým vzhledem, za nímž stojí Zach Ness. Tento muž se svým týmem představuje třetí generaci stavitelů zakázkových motorek a jak napovídá jeho jméno, je vnukem slavného Arlena Nesse.

Victory Combustion nabízí spojení moderní techniky v podobě již zmiňovaného motoru s klasickými prvky, jakými jsou drátěná kola, kulatý světlomet a plynulé linie blatníků i palivové nádrže. Novinka vhodně doplňuje Project 156, pod nímž je podepsán Roland Sands i koncept Ingition, jehož vzhled má na svědomí švýcarský specialista na zakázkové motory a dragstery Urs Erbacher.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)