Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Generálka motoru ve třech minutách

Aleš Dragoun
Diskuze (10)
Renovace celého motoru staršího auta trvá samozřejmě mnohem déle než tři minuty. O kouzlo se postarala série časosběrných snímků, která ve výsledku vypadá velmi působivě.

Majitel tmavě modrého Triumphu Spitfire 1500 se rozhodl svého miláčka zrekonstruovat. Auto sice vypadalo poměrně dobře, ale když mu nebije srdce, je problém. Generálka čtyřválce tak byla nezbytná.

Koncernový agregát British Leyland o objemu 1,5 l musel být kompletně rozebrán a vyčištěn od usazenin. Následovala zpětná montáž, některé části byly nalakovány modrou barvou, aby se na dílo příjemněji dívalo. Pak už zbývala jen jeho instalace do auta a po otočení klíčkem se ozval ten nejhezčí zvuk.

Zná to každý renovátor staršího auta: jakmile se ozve zavrčení, je vyhráno. Pokud vám stojí v garáži vyfešákovaný, ale nepojízdný exemplář, je na něj přece smutný pohled, ne?

Generálka zabrala 11 měsíců, majitel během ní pořídil na 3.000 fotografií, které byly později sestříhány do tříminutového filmu. Ano, nejedná se o tradiční video, ale sestříhané statické snímky. Vlastník britského klasika přece nemohl skládat na stůl jednotlivé díly jen tak halabala, výsledek by nevypadal dobře.

Aleš Dragoun
Diskuze (10)
25. 6. 2021 07:00
Generálka motoru
Parádní dílo. Taky už se těším, až budu mít generálku motoru z auta za sebou. Myslím si ale, že mám do příštího jara co dělat :-D . Teprve mám motor vyndaný na ponku a pomalu zjišťuju, co a jak. Jsem rád, že mám dostatečně vybavenou dílnu. Nebýt toho, že tu mám dva elektrické kladkostroje, které jsem si koupil z https://tor-industries.cz/…cke-kladkostroje , tak bych motor z auta ani nevyndal.
4. 7. 2012 09:44
Re: :)
Lituji lidi, kteří nemají ani špetku smyslu pro humor. Podle mně je to velmi pškné a nechybi tomu ani pointa.
4. 7. 2012 09:15
:)
A vám jako vůbec nevadí, že motor, který nesplňuje přísný ekologický normy místo do šrotu putuje zpátky do auta a bude zamořovat ovzduší a spousta lidí kvůli tomu bude dýchat jeho rakovinotvorný smrady? Stop generálním opravám starých vraků.
Avatar - KubikCv
3. 7. 2012 20:24
Fejsbůk?
Vsadím svůj krk...že autor článku tohle video našel na fejsu Dana Přibáně? >:D
3. 7. 2012 17:20
Co dá víc práce?
Co mu dalo víc práce? Motor nebo tohle nafotit, sestříhat ... >:D Krása :yes: :yes: :yes: