Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Nehoda patnácti formulí IndyCar v Las Vegas

Aleš Jungmann
Diskuze (20)
Při závodech Las Vegas Indy 300 se stala ošklivá hromadná havárie patnácti formulí, bohužel s tragickými následky.

Velmi rychlý okruh v Las Vegas (v tréninku zde někteří jezdci dosáhli rychlosti až 362 km/h) se o víkendu stal svědkem jedné z nejhorších havárií v IndyCaru za poslední roky.

Do havárie, k níž došlo už po 13. kolech, se dostalo patnáct monopostů. Nejhůře nehoda dopadla pro 33letého dvojnásobného vítěze Indy 500 Dana Wheldona, který utrpěl zranění neslučitelná se životem.

Skončila se tak krátká, ale úspěšná kariéra anglického závodníka, jenž byl v roce 2003 Nováčkem roku, šestnáctkrát vyhrál závod IRL a dvakrát i kultovní Indianapolis 500 (včetně toho letošního). Pořadatelé chtěli závod ukončit, ale jezdci si vybrali možnost vzdát Danovi hold pěti čestnými koly a závod jel dál.

Aleš Jungmann
Diskuze (20)
Avatar - gld
17. 10. 2011 23:55
Re: Závodění na krev !
Zdá sa, že trafená hus zagágala >:D

Môžeš sa urážať koľko chceš, ale indy a nascar sú stereotypne "redneckské" podujatia. Dám si galón piva, pozriem 200 kôl na okruhu a ak sa náhodou nikto neroztrepe o bariéru tak nakopnem traktor a pôjdem zožať kukuricu..

Na F1 si kydaj koľko chceš, ten šport mi je u prd€le ;-)
17. 10. 2011 21:51
Re: F1
Udaj o preťažení nie je tak dolezity. Tak ako mal Dan nestastie teraz,ked vletel ako jediný do pletiva a nie ako ostatní do SAFER bariery,staci zly uhol narazu na najslabsiu cast monopostu a dojde k nestastiu. Teraz to bola zial velka nehoda,velke nestastie, treba si uvedomit ze tam jazdia cez 300-to...nehoda pripomenulo klasicku melu ako v Nascar...no otvorene monoposty to maju tazsie...
17. 10. 2011 20:17
Re: Závodění na krev !
Hlavně, že ty toho víš hodně o F1 >:D
Ovál je z definice nuda protože se jezdí jedním směrem pořád dokola, něco jako fotbal, prostě sport po hot-dog Ynteligenty. Je to možná prvoplánovitě koukatelné, ale za pár minut se nudím.
Taky by mě zajímalo který automobilový sport je sofistikovanější než F1 a v kterém jezdí ti nejlepší jezdci, nemyslím ty kteří jdou do Indy protože jinde neuspěli.
Avatar - Hombre_71
17. 10. 2011 19:46
Re: Závodění na krev !
Nemel o něčem, o čem nic nevíš. Americké série jsou stokrát dramatičtější než nuda v F1 a nepotřebují k tomu žádné beličky jako DRS, KERS, zákazy tankování, zákazy kontaktů... vystačí si s poměrně primitivní ale brutálně rychlou technikou a v tom je to kouzlo. Ovály jsou nádherně přehledné a vše se přizpůsobuje divákovi, kontakt s jezdci je přímo hmatatelný, jsou to ti praví hrdinové. IndyCar a NASCAR rulezz :yes:
17. 10. 2011 19:07
Re: Závodění na krev !
si mimo a zrejme vieš o tom prd :no: