Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Upravené supervzácné Ferrari 348 Challenge je podmaňující

Ondřej Chamilla
Diskuze (11)
Je dobrý nápad upravovat vzácné Ferrari, kterých se vyrobilo pouze 32 kusů? To posuďte sami, s dvojnásobným výkonem se však jedná o působivou bestii.

Nadšenci do Ferrari, Stacey Slead a Steve Maxwell, se rozhodli udělat z ojedinělého Ferrari 348 Challenge ještě něco mnohem výjimečnějšího. A šli na to cestou čistého krystalického tuningu, tedy laděním celého vozu. Hlavním zásahem bylo přidání dvojice turbodmychadel na vidlicový osmiválec vozu.

Automobil, který se vyráběl v letech 1993 až 1995, měl motor o objemu 3,4 litru a výkonu 320 koní (238 kW), upravené brzdy, aerodynamiku či podvozek. Po zásahu jeho majitelů se výkon zvýšil na hodnotu 620 koní na kolech, což je obrovský příděl pro malinké kupé. Jak se s tím automobil popral, se můžete podívat na přiloženém videu.

Ondřej Chamilla
Diskuze (11)
16. 6. 2014 13:51
Re: Hm
No sice jsem v něm nikdy nejel,ale když ve Fasteru testovali několik generací osmiválcových Ferrari,tak z něj byl redaktor nadšen.
16. 6. 2014 11:02
Re: Hm
slová majú viac zmyslov. pokiaľ sa bavíme o hodnote ako o peniazoch, ktoré zaplatil aktuálny majiteľ alebo ktoré zaplatí budúci kupujúci, tak znehodnotenie znamená, že sa to auto predá za menej peňazí ako sa zaplatilo, keď bolo neupravené.

o nejakej abstraktnej umeleckej cene tu môžeme viesť akademické debaty, ale majiteľ možno dobre vedel prečo sa do úpravy pustil.

takže to, či to auto bolo zhodnotené alebo znehodnotené, z hlľadiska jeho finančnej hodnoty, sa fakt ukáže až pri ďalšom predaji.
Avatar - Enthusiastic.driver
16. 6. 2014 08:50
Re: Hm
Otázkou je, jestli po tomto supervzácném Ferrari vůbec štěkne pes, i kdyby bylo nakrásně v původním stavu. 348 je vnímána jako jedno z nejhůře jezdících a nejméně povedených Ferrari vůbec...
Avatar - dewill
16. 6. 2014 07:25
Re: Diskutabilní úprava
Hlavně z toho videa je vidět, že to auto bylo stavěno na prťavý Italy a ne na ty americký prd.le >:D >:D
16. 6. 2014 00:11
Diskutabilní úprava
Jestli to těma turbama znehodnotili či ne, toť otázka. Záleží totiž i na tom, zda-li to auto bude chtít současný majitel jednou prodat, nebo jestli toto neřeší a chce si prostě jen užívat ten brutální výkon. Třeba ho sběratelská hodnota ani moc nezajímá...
P.S. Nejnádhernější je na tom autě ta jeho jednoduchost a mechaničnost. Skoro žádná posr..aná elektronika a hlavně trojice pedálů a poctivé klasické řazení s tou nádhernou kovovou kulisou. :-) :yes: :yes: :yes: Jak říká klasik, nejlepší auta už byla vyrobena... :-!