Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vláda zamítla návrh na okamžité odebírání řidičáků za překročení rychlosti

Jan Mička
Diskuze (155)
Zastupitelstvo Moravskoslezského kraje podalo návrh na neprodlené odebírání řidičáků za překročení povolené rychlosti. U vlády neuspěl.

Naše silnice jsou plné bezohledných řidičů, kteří překračují povolenou rychlost a spoléhají na šetření ve správním řízení. Se situací chtělo zatočit zastupitelstvo Moravskoslezského kraje, které navrhlo odebírat řidičské průkazy rovnou na místě. Podle serveru Parlamentnilisty.cz však návrh nepodpořila.

Podle návrhu kraje by na místě přišel o řidičský průkaz ten, kdo v obci překročí rychlost o 40 km/h a mimo obec o 50 km/h. Při opakovaném překročení během jednoho roku by se rozsah zmenšil na 20 a 30 km/h. Situaci takto vysvětlil starosta Českého Těšína Vít Slováček s tím, že policisté by museli zabavení řidičského průkazu do druhého dne oznámit registru řidičů.

S názory kraje se neshoduje vyjádření ministra pro legislativu a lidská práva Jiřího Dienstbiera, který je považuje za nekoncepční. Podle ředitele Městské policie v Českém Těšíně Petra Chroboczeka by zákon nepotřeboval úpravu v případě, kdyby nedocházelo k velkým průtahům kvůli správnímu řízení. Stává se totiž, že se řada řidičů trestu nakonec vyhne. „My v obcích, kde se nás tyto problémy dotýkají přímo, na to máme samozřejmě jiný názor než pražští politici,“ dodal k celé situaci starosta Slováček.

Jan Mička
Diskuze (155)
23. 1. 2015 23:59
Re: Smutná debata
Vždyť to píšu - ty jsi absolutní spodina společnosti, je mi z tebe na blití
:no: :no: :no:
22. 1. 2015 15:35
Re: Smutná debata
Neraduji se z "něčí" smrti, ale ze smrti toho 25-ti letého uráka, co jel v Porsche Cayenne Evropskou dvoustovkou a před kulaťákem se rozsekal. A kdyby u článku byla fotka jeho hrobu, dojdu se na něj vychcat.
22. 1. 2015 15:22
Re: Smutná debata
Radovat se z něčí smrti - ty jsi spodina společnosti a místo abyses styděl, tak tu předvádíš další křeč. Škoda pro tebe slov :no:
22. 1. 2015 15:15
Re: Smutná debata
popsal jste se dobře, takovou sebereflexi jsem ani nečekal >:D >:D >:D
22. 1. 2015 14:59
Re: Proc ta nenavist?
To je jednoduche: Slusni lide obecne nesnaseji podrazaky, udavace a podobne smejdy. A nazory zde psane, pomerne verne ilustruji povahu autora. Takze pokud nekdo z nejakeho "nazoru" a jeho presentace vyciti tu podrazackost, tak mu, holt, vytecou nervy.
Projed vicero diskusi a uvidis sam, ze obecne se diskuteri mezi sebou bavi velice slusne, myslim, ze tak vysokou uroven diskusi nema kdejake specializovane forum, ale jakmile prijde na bonzovani a zobecnene likvidacni trestani za sebemensi prohresek, coz je pro komunisticky povl typicke, tak se zkratka spusti lavina a dobre tomu tak.