Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Transporter Doka Plus pro náklad i cestující

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Volkswagen Užitkové vozy rozšiřuje nabídku verzí Transporteru o provedení, které má spojovat výhody čistě užitkové verze s osobním provedením Kombi.

Ve své základní podobě je Volkswagen Transporter nabízen jako dvou- až třímístný dodávkový vůz s karoserií bez bočních oken za přední řadou sedadel nebo osobní provedení s prosklenou kabinou Kombi.

Přímo mezi dodávkové a osobní provedení míří model Transporter Doka Plus. Ten je připraven nabídnout prostor pro pět až šest cestujících ve dvou řadách sedadel a zároveň disponuje odděleným nákladovým prostorem bez bočních oken.

Volkswagen uvádí, že Transporter Doka Plus je k dispozici s krátkým nebo dlouhým rozvorem náprav a v závislosti na tom má nákladový prostor využitelný objem 3,5 nebo 4,4 m3.

Na německém trhu je novinka k dispozici ve dvou stupních výbavy s dvojicí samostatných jednomístných sedadel vpředu nebo odděleným místem řidiče a dvoumístnou lavicí. Provedení Trendline charakterizuje funkční výbava, zatímco Comfortline poskytuje mimo jiné kompletní obložení prostoru pro posádku a velký úložný prostor pod třímístnou lavicí ve druhé řadě.

Volkswagen Transporter Doka Plus je k dispozici s kompletní paletou pohonných jednotek od základního provedení 2.0 TDI o výkonu 62 kW až po 2.0 BiTDI s výkonem 132 kW nebo zážehový 2.0 TSI o výkonu 150 kW. Pro vybrané motory je v nabídce i pohon všech kol a sedmistupňové převodovky DSG.

JAKE.AUTO.CZ: Volkswagen Transporter (přehled článků)

Na českém trhu je toto provedení v nabídce v rámci příplatkových paketů Dvojkabina Plus Trend a Dvojkabina Plus Comfort s cenami od 40.546 Kč včetně DPH. V obou případech jsou k dispozici pěti- i šestimístná provedení, různé délky rozvoru náprav a možnost výběru ze všech nabízených motorů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)