Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Truck & Bus GmbH: Stanovena dozorčí rada

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Volkswagen AG oznamuje složení dozorčí rady svého nového holdingu Volkswagen Truck & Bus GmbH.

Volkswagen Truck & Bus GmbH se zaměřením na středně velká a těžká nákladní vozidla spolu s autobusy sdružuje značky Scania, MAN Truck & Bus a MAN Latinská Amerika. Nový holding pod vedením Andrease Renschlera, člena představenstva Volkswagen AG, má koordinovat strategii v oblasti značek od vývoje nových modelů přes jejich produkci až po lidské zdroje.

Spojení výrobců nákladních vozidel do jednoho holdingu má přispět k užší spolupráci mezi značkami, zkrácení rozhodovacích procesů a rychlejšímu postupu při nejrůznějších změnách. Zároveň si mají Scania i MAN ponechat vlastní identitu podobně jako je tomu u konkurenčních značek Volvo Trucks a Renault Trucks.

Dozorčí radě složené na základě parity, bude předsedat Prof. Dr. Martin Winterkorn, generální ředitel Volkswagen AG. Dalšími členy jsou Dalšími členy dozorčí rady jsou Hans Dieter Pötsch, člen představenstva společnosti Volkswagen AG s odpovědností za oblast financí, Dr. Francisco Javier Garcia Sanz, člen představenstva společnosti Volkswagen AG s odpovědností za zakázky, Dr. Leif Östling, Daniela Behrens a Dr. Ferdinand Oliver Porsche.

Zástupci zaměstnanců v dozorčí radě jsou Bernd Osterloh, předseda závodní rady Volkswagen AG, Gunnar Kilian, generální tajemník závodní rady Volkswagen Group, Athanasios Stimoniaris, předseda závodní rady společnosti MAN SE, Günter Pröbster, předseda závodní rady v závodě MAN v Norimberku, Johan Järvklo ze společnosti Scania a Lisa Lorentzon, zástupce federace zaměstnanců ve Scanii.

Hlavním sídlem nově vytvořeného holdingu Volkswagen Truck & Bus GmbH, resp. jeho vedení a dozorčí rady je Braunschweig.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)