Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Winterkorna vyšetřuje prokuratura kvůli podvodům s emisemi

redakce AUTO.CZ
Diskuze (138)
Němečtí prokurátoři zahájili vyšetřování bývalého generálního ředitele Volkswagenu Martina Winterkorna. Vyšetřování se zaměří na podezření z podvodu při prodeji vozů, které falšovaly údaje o emisích.

Winterkorn minulý týden po téměř devíti letech ve funkci rezignoval po odhalení, že největší evropská automobilka montovala do vozů s naftovým motorem speciální software, který umožňoval falšovat údaje o emisích. Winterkorn však tvrdí, že o manipulacích výsledků nic nevěděl.

Vyšetřování má podle prokuratury především objasnit, kdo byl za manipulace zodpovědný a co bylo jejich cílem. Prokuratura již obdržela řadu trestních oznámení, včetně jednoho přímo od Volkswagenu, který však nejmenoval žádné podezřelé, napsaly agentury AP a Reuters. Mluvčí prokuratury Julia Meyerová uvedla, že zatím nelze odhadnout, jak dlouho bude vyšetřování trvat. „Je to velmi rozsáhlý případ a taková vyšetřování trvají řadu měsíců, někdy i roky," řekla.

Skandál vypukl před více než týdnem, kdy americká Agentura pro ochranu životního prostředí (EPA) Volkswagen obvinila, že u 11 milionů vozů s naftovými motory používal software umožňující při testování emisí skrývat vysoce nadlimitní hodnoty toxických oxidů dusíku. Volkswagenu za tyto podvody v USA hrozí pokuta až 18 miliard dolarů (438 miliard Kč).

Německá vláda minulý týden uvedla, že skandál se týká nejen osobních aut, ale také lehkých užitkových vozů. Podle dnešní zprávy německého listu Hannoversche Allgemeine Zeitung tvoří lehké užitkové vozy 1,8 milionu z celkového počtu aut vybavených softwarem pro manipulace.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (138)
Avatar - Jirka.12345
30. 9. 2015 15:03
Re: A jedeme od znova
Mě by zase nevadilo kdyby tobě v ústavu vypnuli internet.
Avatar - Jirka.12345
30. 9. 2015 15:00
Re: A jedeme od znova
Slyšíte to šplouchání? Někde tady tečou sračky, že by prasklo potrubí? Jo aha, tak nic, to se zase jenom Hammunasakra snaží přemýšlet >:-[]
Avatar - Hammunasakra
30. 9. 2015 09:12
Re: A jedeme od znova
Mě by nevadilo kdyby lidi jako Jirka.12345 dostali rozum..

Sorry vim že to je fantasmagorická myšlenka >:D >:D >:D >:-[]
Avatar - Hammunasakra
30. 9. 2015 08:34
Re: A jedeme od znova
Viz i tahle tvá reakce: To zjevně nemá cenu, zbytečná práce ;-)

Často o sobě mluvíš v množnym čísle? >:D >:-[]
Re: A jedeme od znova
Pro Hammunasakra:

Mohl bys zu pochopit ze mínusy od tohoto lidského materiálu je treba brát jako kompliment. Prestav si ze by s tebou tihle lidé souhlasili. To rozhodne není príjemná predstava,