Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Závod Škoda Kvasiny opustí 600 lidí, začne dělat Roomster

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Závod Škody Auto v Kvasinách na Rychnovsku propustí asi 600 agenturních zaměstnanců.

Firma v sobotu zruší osmnáctisměnný pracovní týden s prací o sobotách, který zavedla loni v září kvůli uspokojení zvýšené poptávky po modelech Yeti a Superb.

Na leden 2013 firma chystá převedení montáže modelu Roomster z Vrchlabí zpět do Kvasin. Uvedl to dnešní Rychnovský deník. Závod v Kvasinách zaměstnává zhruba 5000 lidí.

Při zavádění týdne o 18 směnách závod nabral přes 900 agenturních zaměstnanců. Část z nich tedy nyní odejde. Návrat k týdnu o 15 směnách od pondělí do pátku vyvolala nižší poptávka po autech. Návrat k původnímu systému chtěly i odbory, podle kterých se kmenových zaměstnanců redukce personálu nedotkne.

Podle mluvčího Škody Auto Jozefa Baláže jsou kromě situace na trhu dalšími důvody zrušení osmnáctisměnného systém plánovaný rozvoj jednotlivých závodů, trénink zaměstnanců a nové produkty. "Přechod na patnáctisměnný provoz umožní závodu v Kvasinách pečlivou přípravu na převedení montáže modelu Roomster ze závodu ve Vrchlabí, které je plánováno na leden," uvedl Jozef Baláž.

Roomster se začal vyrábět v Kvasinách v roce 2006, od začátku roku 2011 se montuje ve Vrchlabí, které se nyní mění na závod na výrobu převodovek.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
8. 6. 2012 23:19
Re: poptávka
Never všetkému, čo nájdeš v tlači. Stúpajúci záujem o model môže znamenať aj stabilný záujem o dané auto. Lenže automobilke sa viac vyplatí nahnať do výroby pár sto agentúrnych zamestnancov a nejaký čas fofrovať výrobu a autíčka dávať na sklad. Potom ich zase prepustia a reorganizujú výrobu. Rozhodne výhodnejšie, ako si držať mraky kmeňových zamestnancov, starať sa im o prácu, rovnomernejšiu záťaž, a platiť im aj keď pre nich nebude práca pri väčších výkyvoch trhu, zmenách výroby a tak podobne. A do sveta sa pustia bludy o stúpajúcom či klesajúcom dopyte, a je to vyriešené.
Avatar - Bristol
8. 6. 2012 16:21
poptávka
že by už i škoda zaznamenala nižší poptávku...? to se mi tedy moc nezdá...