Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva živě: návrat Brilliance

Ladislav Čermák
Diskuze (22)

Po dvou letech se do Evropy vrací čínská automobilka Brilliance. Dnes se na stánku v Ženevě konaly dvě velké premiéry.

Čínská automobilka Brilliance JinBei Automobile z Shenynangu se v Evropě poprvé objevila před dvěma lety. Během autosalonu w Lipsku tehdy představila své „evropské“ modely. V určitém směru byla auta spřízněna z BMW, protože byla vyráběna na stejných linkách, na kterých jsou v daleké Číně montovány automobily značky BMW.

Představitelé čínského Brilliance tehdy viděli svou budoucnost v Evropě velmi optimisticky, bohužel opak byl pravdou. Generální evropský importér, který byl registrován v Gibraltaru, sídlil v Berlíně, a auta chtěl prodávat v... supermarketech, neplnil své služby podle představ automobilky.

Výhodou čínských limuzín střední třídy měla být nízká cena řádu 15 tisíc euro. Avšak další přesně mířenou ránu dostala čínská automobilka od evropských výrobců, kteří ji napadli s tím, že čínská auta nejsou dostatečně bezpečná. Takovýmto způsobem byla expanze čínských výrobců na evropský trh zbržděna.

Uběhly však dva roky, a Číňané se vracejí. Tentokrát zlepšili úroveň bezpečnosti svých automobilů, a doladili některé detaily, avšak cena pravděpodobně zůstane na původní úrovni. Uvidíme, zda se to tentokrát podaří.

Zdá se však, že automobilka neponechala nic náhodě. Distribuci zajistí HSO Motors Europe z Německa. Odtamtud chce firma expandovat do zbylých částí Evropy. V souvislosti s návratem Brilliance do Evropy prof. Hans-Ulrich Sachs, prezident a generální ředitel HSO MS, řekl: „Ženevský autosalon je nejlepším místem pro představení nového automobilu. Je to výjimečné místo a nejlepší čas (jaro) k uvedení nového modelu na trh. Tentokrát prezentujeme model BS 6, auto, které by již zanedlouho mohlo získat v Evropě popularitu.“

Ladislav Čermák
Diskuze (22)
8. 3. 2007 06:42
Re: Low-end
No, povedal by som, ze maju aj krajsi model, ale iny vyrobca a v nizsej strednej. [odkaz]
8. 3. 2007 06:40
Re: Eintopf
Mam pocit, ze toto auto je stavane skor pre Ameriku, az sekundarne sa rozhodli ist s nim aj do Europy. Srdce Americana nad nim zaplesa...
Avatar - Pekelná Micinka
7. 3. 2007 19:38
Re: Eintopf
Ano tu scénu jsem měl na mysli.
7. 3. 2007 16:34
Sorry že prudím...
ale věta "V určitém směru byla auta spřízněna z BMW" se mi nelíbí. Když už, tak "s BMW". Koukám, že pro auto.cz může psát opravdu každý... aspoň si přečtěte po sobě, co píšete.
7. 3. 2007 16:23
Re: Eintopf
Scena se zhasinajicim okem je v T1 i v T2. Arnold Schwarzenegger predstavuje model T-800. V T2 vynikajici Robert Patrick predstavuje model T-1000. Pekelna Micinka mel asi na mysli scenu, kde se T-1000 rozpousti v roztavene oceli a ne povrch vychezeji vsechny jeho tvare. Nesouhlasim s P. Mic. ze se tento vuz podoba 20 ruznym autum. Naopak z boku je velice vydareny. Interier se mi nelibi, ke kvalite se vyjadrovat nebudu, ale vnejsi kabat je povedeny. Dokonce bych rekl, ze predci i nejake evropany.