Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zvláštní návrat Saleenu. Místo novinky limitka staršího modelu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Saleen S7 LM má dorazit s výkonem 736 kW (1000 k). V plánu je ovšem výroba jen sedmi exemplářů.

Značka Saleen je nejčastěji spojována s úpravami Fordu Mustang, jimž se Steve Saleen věnuje od roku 1983 a v posledních letech nabízí jeho firma i ostřejší Chevrolety Camaro a Dodge Challenger.

Vedle úprav sériových vozů měl ovšem Saleen v letech 2000 až 2009 ve své nabídce i vlastní supersporty S7 a S7 Twin Turbo a také S7-R pro vytrvalostní závody.

Na tuto modelovou řadu mělo navázat nové supersportovní kupé Saleen S5S Raptor, které se jako koncept představilo v roce 2008. Jeho produkce se měla rozběhnout do roku 2010, ale nakonec zůstal tento model jen prototypem.

Ještě v roce 2013 uvedl Steve Saleen během přehlídky automobilové elegance v kalifornském Pebble Beach v rozhovoru pro Motor Trend, že jeho firma pracuje na novém supersportovním modelu. Při jeho vývoji se mělo vycházet z konceptu S5S Raptor, ale prozatím jsme premiéry novinky nebo jen informací o jejím vývoji nedočkali.

Nyní ovšem Saleen oficiálně oznamuje, že hodlá oživit svůj supersportovní model S7 a to prostřednictvím limitované série sedmi vozu, které má spojovat označení LM a především dvojicí turbodmychadel přeplňovaný vidlicový osmiválec o objemu 7,0 litru s výkonem 736 kW (1000 k).

Saleen uvádí, že každý ze sedmi nově vyrobených S7 LM má vedle svých výkonů vynikat i jedinečnou kombinací barev karoserie a špičkovými materiály i jejich zpracováním v interiéru. Cena prozatím zveřejněna nebyla, ale podle dostupných informací se již má pracovat na stavbě prvního vozu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Barrichello
20. 9. 2016 14:46
Nádherná kára
a brutální výkon, fakt asi nejlepší americký supersport. Uvidíme, snad těch 7 ks opravdu postaví. Zájemci se určitě najdou