Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Saleen S7 s 1000 koňmi pod kapotou

Ondřej Láník
Diskuze (110)
Americký výrobce a úpravce supersportovních automobilů Saleen Inc. nabízí výkonový upgrade pro svůj nejrychlejší sériový model S7. Zakoupíte-li takovou sadu k vašemu Saleenu, budete mít pod kapotou stejný počet koní, jako má exkluzivní Bugatti Veyron.

Americký výrobce a úpravce supersportovních automobilů Saleen Inc. nabízí výkonový upgrade pro svůj nejrychlejší sériový model S7. Zakoupíte-li takovou sadu k vašemu Saleenu, budete mít pod kapotou stejný počet koní, jako má exkluzivní Bugatti Veyron. Cena přitom není tak vysoká jako v případě Bugatti.

Podle informací nizozemského serveru Autoweek.nl lze v Evropě zakoupit nejen tisícikoňové Bugatti, ale také Saleen S7 Twin Turbo. Ten má běžně sedmilitrový osmiválec o výkonu 560 kW při 6300 ot./min a s točivým momentem 950 Nm při 4300 ot./min, z 0 na 100 km/h zrychluje za 2,8 s, 100 mph se na tachometru objeví za méně než 6 sekund. Za zhruba 800 tisíc euro lze tyto hodnoty ještě o něco vylepšit, protože v této částce je již nově nabízený Power Upgrade za 69.000 euro. Nejvyšší rychlost posilněného Saleenu má činit 416 km/h, což je o málo více než dokáže Bugatti Veyron (změřeno 406 km/h). Bližší hodnoty zatím nejsou k dispozici.

Bugatti Veyron se prodává za 1 milion euro + místní daně dle cílové země.

Ondřej Láník
Diskuze (110)