Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Apollo IE: Pekelný stroj burácí a pálí gumy v centru Hongkongu. Naživo jej určitě nepřeslechnete!

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
Nový supersport se poprvé objevil na veřejných komunikacích a způsobil pořádný rozruch. Přiložené video ukazuje, jak šílená bestie to ve skutečnosti je.

Video se připravuje ...

Horká novinka Intensa Emozione značky Apollo se nám již oficiálně odhalila a objevily se i první záběry z okruhového testování v Itálii. Až nyní jsme se ale dočkali supersportu na veřejných silnicích a hned z toho bylo velké pozdvižení. IE je totiž nejen nesmírně výkonné, ale i hlučné auto, jak dokládá přiložené video z centra Hongkongu.

Připomeňme, že pod kapotou stroje pracuje 6,3litrový dvanáctiválec s přirozeným sáním o výkonu 769 koňských sil a 760 N.m točivého momentu. Řazení obstarávají páčky pod volantem prostřednictvím šestistupňové sekvenční převodovky.

Robustní motor je ukryt v těle o hmotnosti 1250 kilogramů, za níž tvůrci vděčí monokoku z uhlíkových vláken. Z klidu na stovku to supersportu trvá 2,7 sekundy, pokračovat lze na maximální rychlost 335 km/h.

Závěrem ještě připomeňme, že Apollo IE vznikne v úzce limitované edici deseti kusů, přičemž jeden přijde na nemalých 2,3 milionu eur (58 milionů Kč). Součástí ceny je i program konající se po nejznámějších evropských okruzích, na kterých budou vlastníci měřit své schopnosti.

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
Avatar - Hammunasakra
12. 12. 2017 23:34
Neni to špatný
Ale myslim že sem slyšel lepší = a ne jeden ;-)