Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Argentinský závod Scania zvyšuje vývoz do Evropy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Výrobní podnik společnosti Scania v argentinském Tucumán zvýšil svůj vývoz do Evropy o 600 procent.

Na severu Argentiny umístěný podnik švédského výrobce nákladních automobilů, autobusů a motorů zaměstnává okolo 650 pracovníků a vyrábí širokou škálu komponentů pro převodovky užitkových vozidel.

Scania do svého závodu v Tucumán, založeného v roce 1976, investovala v průběhu posledních dvou let celkem 43 milionů amerických dolarů s cílem výrazně zvýšit efektivitu a celkovou produkci tohoto podniku.

Adolpho Bastos, výkonný ředitel závodu v Tucumán, uvedl, že investice a s nimi související provedené změny stojí za zvýšením exportu do Evropy z pěti procent z celkového objemu výroby v období před modernizací závodu na současných 35 procent.

Zbývajících 65 procent produkce argentinského podniku míří do brazilského závodu společnosti Scania v São Bernardo do Campo. V tomto podniku pracuje téměř 2300 zaměstnanců a jsou zde vyráběny nápravy, motory, kabiny, podvozky i kompletní nákladní automobily a autobusy.

Per-Olov Svedlund, prezident a generální ředitel společnosti Scania v Latinské Americe, k investicím a současné produkci argentinského závodu uvedl, že Scania využívá globálního výrobního systému, takže je to pro ni nezbytné udržovat výrobní podnik v Tucumán na nejvyšší technické úrovni, aby odpovídal standardům značky.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)