Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Montáž převodovky Scania krok za krokem (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Scania prostřednictvím krátkého snímku nabízí pohled do svého podniku ve švédském Södertälje, v němž probíhá výroba převodovek.

Součásti převodovek společnosti Scania jsou vyvíjeny v rámci integrovaného hnacího řetězce s dokonale odpovídající specifikací pro každou jednotlivou potřebu. Převodovky jsou navrženy tak, aby vyhovovaly vysokému rozsahu točivého momentu motorů Scania.

Převodovky 12+2, jejichž výroba je zachycena na videu jsou určeny pro těžká nákladní vozidla a v provedení s rychloběhem jsou připraveny na spojení s motory, disponujícími výkony až 537 kW (730 k) a točivým momentem 3500 N.m.

Pro použití vyžadující další tažnou sílu při nízkých rychlostech nabízí tato převodovka dva převodové poměry pro plíživé rychlosti. Je navržena pro optimální spotřebu a osvědčila se při dálkové i místní přepravě a také pro těžké stavební použití.

Verze s rychloběhem nabízejí vedle rychloběhu pro nízké otáčky vysokou kapacitu točivého momentu a ekonomickou plynulou jízdu. Pro nejsnazší a nejekonomičtější jízdu.

Pro všechny převodovky s děleným rozsahem jsou jako doplňky k dispozici Scania Opticruise a Scania Retarder a také řada pomocných náhonů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)