Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin se vydává do vzduchu s projektem Volante Vision Concept

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Aston Martin představuje futuristický projekt letounu s kolmým startem i přistáním, který nese jeho jméno a je výsledkem spolupráce s několika dalšími partnery.

Aston Martin Volante Vision Concept je konceptem luxusního letounu s kolmým startem i přistáním, k jehož pohonu má sloužit elektřina a řízení mají zajistit autonomní systémy.

Létající stroj pro tři osoby je výsledkem spolupráce designérského centra automobilky Aston Martin s Cranfield University, Cranfield Aerospace Solutions a leteckou divizí Rolls-Royce, ta dnes již kromě jména nemá nic společného se stejnojmennou automobilkou.

Aston Martin a ani jeho partneři prozatím k tomuto konceptu neuvádějí žádné bližší technické specifikace, ale zmiňují, že při jeho návrhu byly využity nejnovější poznatky z letectví, vývoje elektrických pohonných systémů i autonomních technologií.

Svým designem se Volante Vision Concept poměrně výrazně vzdaluje dnešním projektům autonomních létajících strojů, za což vděčí designérům automobilky Aston Martin. Dynamickými liniemi tento koncept připomíná moderní stíhací letouny i sportovní vozy své značky v čele s hypersportem Valkyrie.

Dr. Andy Palmer, prezident a generální ředitel společnosti Aston Martin, o Volante Vision Concept uvedl, že je vizí budoucnosti dopravy, kdy budou centra měst řešit stále větší komplikace v dopravě a právě takovýto letoun může usnadnit dopravu na krátké vzdálenosti ve městech i mimo ně.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
24. 7. 2018 18:29
dron po sto pate...
porad variace na to same, postavit to lze, ale s tim doletem 15 minut a cenou z rise sci-fi to bude kusovka
Avatar - Uživatel_5340709
17. 7. 2018 10:09
Koncept pěkný,
ale mám obavy, že zatím tohle letadlo utáhnou pouze spalováky, natož elektromotroy.