Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

ATEC distributorem DAF Trucks v Saúdské Arábii

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
DAF Trucks N.V. uzavřela smlouvu se společností ATEC jako se svým novým zástupcem pro Saúdskou Arábii.

Společnost ATEC (Arabian Truck and Construction Company) bude zástupcem pro marketingové, prodejní a servisní aktivity DAF Trucks N.V. v Saúdské Arábii. Zároveň bude zastupovat také společnost PACCAR Parts. Tím zajistí prodej nákladních vozidel DAF a zásobování náhradními díly pro nákladní vozidla na celém území Saúdské Arábie.

Společnost ATEC bude využívat několik servisních míst v Saúdské Arábii včetně nového prodejního centra v Rijádu, otevřeného koncem letošního září. Vedení společnosti ATEC předpokládá, že se prodejní a servisní síť bude v blízké budoucnosti rozšiřovat.

V Saúdské Arábii je v kategorii těžkých nákladních vozidel, tedy s celkovou hmotností nad 15 tun, ročně registrováno okolo 7.500 nových vozidel. V nadcházejících letech se má tento objem zvýšit až na 10.000 vozidel. Společnost ATEC hodlá s vozy značky DAF dosáhnout významného podílu na rostoucím trhu.

Vzhledem k místním požadavkům na dopravu na velké vzdálenosti vidí vedení společnosti ATEC velkou příležitost pro modelovou řadu XF105. Velká část prodaných vozidel má být podle očekávání z řady CF, a to především ve verzích pro stavebnictví. Jistá část prodaných vozidel bude i v segmentu rozvozu, kde působí řada LF.

Jmenování distributorem společnosti DAF Trucks je cenným rozšířením našich současných aktivit, které zahrnují prodej a servis autobusů, řekl Peter Beaumont, generální ředitel společnosti ATEC. Společnost DAF Trucks je jedním z nejúspěšnějších evropských výrobců nákladních vozidel a zároveň nabízí produkty a servis špičkové úrovně, což je základním předpokladem úspěchu v Saúdské Arábii. Jsme poctěni tím, že můžeme společnost DAF v Saúdské Arábii reprezentovat.

Společnost DAF vítá spolupráci se společnosti ATEC, říká Michiel Kuijs, ředitel prodeje vozidel společnosti DAF Trucks N.V. Společnost ATEC je špičkovým a profesionálním partnerem, který je pevně odhodlán dosáhnout významného tržního podílu v Saúdské Arábii. Jeho bohaté zkušenosti a léta trvající úspěch na trhu budou velkým přínosem. Společnost ATEC bude hrát zásadní roli při dalším rozšiřování společnosti DAF na Středním východě, kde již působí v takových zemích, jako jsou Spojené arabské emiráty, Kuvajt a Irák.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)