Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi Q3 jinlong yufeng: 2,5 TFSI a surfařská výbava

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
Příznivce kitesurfingu hodlá automobilka Audi oslovit svým novým konceptem na základech modelu Q3.

Ingolstadtská automobilka si pro letošní autosalon v Pekingu připravila rovnou dvojici konceptů, vycházejících z modelu Q3. Prvním z nich je RS Q3 zaměřený především na sportovní jízdní výkony a tím druhým je Audi Q3 jinlong yufeng, který navazuje na lednový koncept Q3 Vail z Detroitu.

Jméno, které nese Audi Q3 jinlong yufeng znamená v překladu do češtiny zlatý drak ve větru a souvisí vedle laku karoserie především se sportovním náčiním, které má koncept na střešním nosiči. Zatímco Q3 Vail mělo oslovit příznivce snowboardingu, tak novinka z Pekingu je určena pro milovníky kitesurfingu.

Právě proto má Q3 jinlong yufeng na střeše dvojici kitů z lehkého kompozitního materiálu CFRP, tedy plastu vyztuženého uhlíkovými vlákny. Tato prkna mohou být uložena i ve vaku připraveném přímo pro ně v zavazadlovém prostoru.

Ke kitům patří i dvě sportovní kamery pojmenované Audi-Cams, které jsou uloženy v levé stěně zavazadlového prostoru. Tyto kamery mohou být připevněny přímo na kite nebo přilbu a umožňují přímý přenos do auta a odtud mohou být přes telefon s Bluetooth a připojením na internet odeslány prakticky kamkoliv.

S vybavením pro kitesurfing ještě lehce souvisí i rohož, která chrání podlahu zavazadlového prostoru před nečistotami a pískem, ale může být využita i jako podložka k posezení na pláži nebo jako slunečník.

V případě samotného vozu je Q3 jinlong yufeng v podstatě dvojčetem lednového Q3 Vail. I u tohoto konceptu je použita řada designových detailů, zaměřených na efekt a při pohledu na karoserii je prakticky jedinou odlišností specifický žlutý lak pojmenovaný Liuli Yellow.

Interiéru vládne kombinace černé, šedé a žluté barvy a i zde je jasně vidět, že novinka navazuje svým stylem na lednový koncept z Detroitu. Čalounění sedadel je samozřejmě kožené s prošíváním nití v kontrastní žluté barvě, zatímco na obložení stropu je použita Alcantara.

Stejně jako Q3 Vail i Q3 jinlong yufeng jezdí na pětipaprskových kolech s rozměrem 8,5 J x 20. Terénní pneumatiky mají rozměry 255/45. Rozchod kol vpředu a vzadu je v porovnání se sériově vyráběnými modely o 40 milimetrů větší a světlá výška je o 30 mm vyšší.

Pod kapotou Audi Q3 jinlong yufeng pracuje přeplňovaný zážehový pětiválec s přímým vstřikováním benzinu, který z objemu 2480 cm3 poskytuje velmi slušných 228 kW. Výkon pětiválce je přenášen na vozovku prostřednictvím sedmistupňové převodovky S tronic a pohonu všech kol. Koncept zrychlí z 0 na 100 km/h za 5,5 sekundy a automobilka uvádí nejvyšší rychlost 250 km/h.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
Avatar - ZiP2150
25. 4. 2012 20:51
Re: ved Vas prejde chut na vandrovani
Zopar jedincov maju k svojim stupidnym a nicim nepodlozenym argumentom aspon nejaku obhajobu... u teba to je cim dalej tym zufalejsie. Paradoxne ked obhajujes take "dynamicke" a "kvalitne" auta ako su korejci... najma gyc medzi vozidlami. Ale just, kazdy ma rad nieco ine... len nechapem tvoje primitivne prispevky pod napriklad nemeckymi clankami.

Ked uz 2.5 TSI je podla tvojho odborneho pohladu zly motor... tak to je velmi vazne a na zamyslenie >:D
23. 4. 2012 15:12
ziadna slava
Je to len prestriekany koncept Q3 Vail... :no:
Avatar - Pekelná Micinka
23. 4. 2012 15:03
Hasselhoff
Tak i v Číně mají pobřežní hlídku, to se čekat dalo.
23. 4. 2012 11:40
Re: ved Vas prejde chut na vandrovani
Motor tohodle auta je špička ve své kategorii. S jednadvojkou/jednačtyřkou TSI má společné jen tři písmenka. Obdobně jako převodovka DSG v Audi nazývaná S-Tronic.

Opravdu jsi hloupý.
Avatar - 3_diamanty
23. 4. 2012 11:38
Re: ved Vas prejde chut na vandrovani
pravda boli >:D :yes: to je jasne :yes: