Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi S4 Avant: sportovní kombi ukázalo tvář

Libor Zezulka
Diskuze (0)
Faceliftovanou A4 dobře známe. Ostrá verze S4 už také spatřila světlo světa, ovšem pouze jako sedan. Nyní odhalila svou podobu i verze Avant.

Audi A4 s novou tváří se poprvé předvedlo na podzimním autosalonu v Paříži a poté okamžitě vstoupilo na evropské trhy - včetně toho českého. Na novou generaci důležitého modelu střední třídy si budeme muset ještě chvíli počkat, proto se snažila automobilka alespoň zmodernizovat vnější design a trochu upravit interiér. To ale nejsou žádné novinky (informace o faceliftu si můžete přečíst v našem starším článku).

Společně s modely A4 a A4 Avant se ukázala rovněž ostrá verze S4, jenže pouze v provedení sedan. Fotografie S4 Avant scházely, přestože ostatní fakta byla známa - osmiválec 4,2 l s výkonem 253 kW a točivým momentem 410 Nm, zrychlení z 0 na 100 km/h za 5,8 s a maximální rychlost 250km/h, sportovní podvozek, silné brzdy, šestistupňová převodovka. A vnější vzhled? Podle očekávání. Sportovní modrá, agresivnější přední nárazník, širší prahy, chromovaná zrcátka a další doplňky.

Zadní část ozdobená obligátním logem S4, decentním spoilerem nad zadním sklem a sportovními koncovkami výfuku. Celý zázrak stojí na 18palcových kolech s pneumatikami 235/40 a stojí 1 861 000 s manuální převodovkou a 1 944 500 s Tiptronicem.

Libor Zezulka
Diskuze (0)