Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Auto a zima: Co vás zajímá?

Aleš Jungmann
Diskuze (74)
Svatý Martin sice letos sníh nepřivezl, avšak sněhová nadílka se neodvratně blíží. Přineseme užitečné rady, jak se s ní co nejlépe vypořádat.

Automobily jsou, zjednodušeně řečeno, určené pro letní provoz a na zimu je musíme řádně připravit. Zimní sezona s sebou také přináší řadu specifických požadavků na výbavu a výstroj ve voze. Od pneumatik až po teplý svetr v zavazadlovém prostoru.

V seriálů článků, které budou součástí naší zimní přílohy, se proto zaměříme na rozličná témata. Dotkneme se zimních pneumatik, řetězů, přípravy vozu na zimu, ale také například autobaterií, problematiky mytí vozu v zimním období nebo připomeneme práci se startovacími kabely.

V této chvíli bychom ale chtěli dát prostor také vám, našim čtenářům. Máte-li dotazy či náměty týkající se připravovaného seriálu článků, prosím napište nám je do diskuze a my se je budeme snažit zapracovat. Děkujeme!

Aleš Jungmann
Diskuze (74)
25. 11. 2011 17:46
Re: start před oškrabáním?
Asi je dobre to nechat 10-15s premazat, a potom vyrazit, ale napriklad vo Fiat prirucke sa pise - vyrazit hned, ziadne ohrievanie.
25. 11. 2011 17:39
Re: start před oškrabáním?
Já mám zase od svého mechanika doporučeno, nechat chviličku cca 2-3 minuty auto běžet než s ním vyrazím, a i pak samozřejmě než se ohřeje jedu zvolna. Ale prý je to pro ten můj šestiválec dobré nechat ho takhle trochu běžet.
Já to třeba nechávám opravdu chvilku běžet, jen kvůli tomuhle doporučení. Jinak bych to nedělal, auto během krátké chvilky hned topí - díky bohu za velké benzínové šestiválce :-)
Jinak se moc těším na sníh a volná parkoviště - s Pajerem a zapnutým pouze zadkem je velká sranda :-)
A co se mě týče přípravy na zimu, tak myslím že gumy Grandtrek SJ6 jsou vhodnou volbou. A přiřadím předek ať je 4x4 sranda :-)
25. 11. 2011 17:03
Re: KAFTAN DO KUFRU
Řidič je před jízdou povinen očistit vozidlo, či tak nějak.
25. 11. 2011 15:50
Re: souhlas ale..
za snehovu capicu mas na slovensku podla novej vyhlasky pokuntu...
pise sa tam ze auto musis pred jazdou ocistit - uplne
teraz bude prva zima co to plati, som zvedavy ako sa k tomu postavia majitelia SUV kde ledva dociahnes na predne okno a nie to este na strechu
25. 11. 2011 15:09
Re: Nejduležitější
nieže by som sa chcel zastávať sedlákov, ale zmenu značky nariaďuje zákon - podla tvojho trvalého bydliska ;-)

Favority stretávam často, ale Sierry, Cromy velmi, velmi zriedka