Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autobusy RegioJet posilují spoje do Polska

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Autobusy RegioJet otevírají novou linku do Varšavy a posilují spojení do Krakova.

Současně od 1.července zdvojnásobí RegioJet také počet vypravovaných autobusových spojů na lince Ostrava – Katovice - Krakov a zpět, a to tak, že nabídne v každém směru vždy ranní a odpolední spoj s ideální návazností na vlaky RegioJet ve stanici Ostrava Svinov.

Ivana Kašická, ředitelka autobusové dopravy RegioJet, uvedla, že po úspěšném startu autobusové linky do Krakova se rozšiřuje spojení do dalších měst v Polsku a nově bude nabídnuto spojení žlutými autobusy do Varšavy, Krakova, Wroclawi, Lodže a Katovic.

Jízdenky na nové spoje do Polska jsou již v prodeji, a to jak prostřednictvím internetových stránek RegioJet, tak i na prodejních místech dopravce na autobusových a vlakových nádražích stejně jako na pobočkách společnosti Student Agency nebo u partnerských prodejců v řadě měst v České republice, na Slovensku a v dalších zemích.

Linka do Varšavy bude zatím v provozu ve středu, pátek a neděli ve směru do Polska a v pondělí, čtvrtek a sobotu v opačném směru. Nově mohou služeb žlutých autobusů využít i cestující z i do Náchoda a to jak v mezinárodní přepravě směrem z nebo do Polska tak i ve směru do Prahy a zpět. Nové spojení s Polskem díky tomu získává i Hradec Králové.

Autobusy RegioJet na lince z Ostravy do Katovic a Krakova mají vždy ve stanici Ostrava Svinov přímou návaznost na vlaky RegioJet z Prahy – a to konkrétně na spoje s odjezdem v 7.46 hodin (RJ1003) a v 15.46 hodin (RJ1013). V opačném směru jsou autobusy na příjezdu z Krakova a Katovic do Ostravy Svinova navázány na přípojné spoje do Prahy, Olomouce a dalších měst, kde vlaky RegioJet v České republice zastavují.

Na všech spojích do Polska mají cestující v rámci přepravy k dispozici kompletní servis RegioJet, což znamená horké nápoje, denní a další tisk zdarma, možnost sledování filmů, poslechu hudby apod. prostřednictvím systému zábavy Fun&Relax s individuálními obrazovkami v jednotlivých sedačkách a využít mohou dalších služeb prostřednictvím stevardky či stevarda na palubě stejně jako internetové připojení zdarma, které dopravce poskytuje na území České republiky.

Do budoucna připravuje RegioJet další rozšiřování nabídky spojů nejen v Polsku, ale v hledáčku má i další středo a východoevropské země, jako jsou Pobaltí, Ukrajina, Slovinsko, Chorvatsko a další.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)