Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autosalon Brno 2010: Velká fotogalerie

Ondřej Láník
Diskuze (42)
K letošnímu Autotecu přidali organizátoři také výstavu osobních aut. Zájem ze strany vystavovatelů je za současných podmínek opět malý, větší expozici má v Brně pouze Škoda, Hyundai, Renault, Dacia a Ford.

Od soboty 5.6.2010 do čtvrtka 10.6.2010 je v areálu brněnského výstaviště otevřena nejvýznamnější automobilová výstava pořádaná na českém území v roce 2010. Otevřeno je denně od 9:00 do 18:00, poslední den pak jen do 17:00 h. Celodenní vstupné činí 100,-Kč, zlevněné 50,- Kč.

Optimistický superlativ v prvním odstavci bohužel nekoresponduje s očekáváními, která jsou s tím spojená. Na velkém a ze značné části modernizovaném výstavišti je k vidění jen zlomek toho, co lze koupit na českém automobilovém trhu. Větší účasti dovozců automobilů brání vysoké ceny, spojené s účastí na brněnském autosalonu.

Podmínky brněnských veletrhů akceptovala domácí Škoda Auto, Hyundai, Renault a Dacia. V moderním pavilonu P těmto značkám dělá společnost ještě architektonicky skromnější stánek brněnského dealerství Fordu (Rašino).

Každá ze zmíněných značek přivezla do Brna to nejlepší, co momentálně může nabídnout.

Škoda hodlá využít výstavu k oslovení zájemců o modernizovanou Fabii a Roomster, především s motory TSI. Tyto vozy jsou připraveny taky ke svezení v areálu výstaviště, mezi pavilony P a Z. K vidění je celá rodina Scoutů (Fabia, Roomster, Octavia), lákadlem číslo 1 ale samozřejmě je Fabia RS a Fabia Combi RS. Vedle zmíněných novinek se v Brně představuje Octavia a Superb v provedení modelové péče 2011. Na okraji stánku Škody doporučujeme vyzkoušet simulátor okruhové jízdy s dynamickým nakláněním sedadla pilota.

Hyundai ve své expozici připomíná partnerství světového šampionátu ve fotbale. Vystavená vozidla jsou převážně v módní bílé barvě, s výjimkou ženevské studie i-Flow. Nejdůležitější pro značku je jistě modernizovaný Hyundai i30U, který právě vstupuje na trh, podobně jako faceliftované SUV Santa Fe.

Renault přivezl svůj sportovní dorost - roadster Wind a Twingo RS Gordini - ale taky Megane RS, Megane Coupé Cabriolet nebo Megane Grandtour GT. Sousedící Dacia láká na Duster.

Stánek Fordu je velmi jednoduchý, ale i zde jsou novinky. Kuga se silnějším turbodieselem, Mondea s novými motory (EcoBoost, modernizované TDCi), nedávno vylepšený S-Max a Galaxy.

Mezi garážovou technikou se tísní v sousedním pavilonu F malá expozice distributora čínské značky Gonow, kde jsou k vidění oba nabízené modely - pickup GA200 a SUV GX6.

Minout byste neměli skromnou expozici elektromobilů, kde je k vidění Tesla Roadster, ale i prototyp elektrické Škody Superb, vyvinuté ve spolupráci brněnského VUT, EVC Group a TÜV SÜD Czech. K tomuto exponátu se vrátíme příští týden samostatným článkem.

Pokud vás nezaujala nabídka nových vozů k prodeji, možná vezmete zavděk těmi staršími. V pavilonu A se koná první ročník Classic Show, reportáž z této výstavy zveřejníme příští týden na veteran.auto.cz.

Nákladním automobilům a autobusům se budeme věnovat příští týden v sekci profi.auto.cz.

Ondřej Láník
Diskuze (42)
16. 6. 2010 11:01
BRNO PODVOD
Překvapilo mě, že se tento rok konal i Autosalon, když má být až příští rok. Navíc v r.2009 se zvažovalo, že se zruší.
Zaradoval jsem se a vyrazil do Brna. Byla to katastrofa. Až na Škodovku šlo o prezentaci lokálních (asi 5ti)dýlerů. Tohle nazvat AUTOSALON může jenom totalní zmetek.
Způsob jakým vlákalo BVV hosty na parkoviště bez jediné zmínky o placení za parkovaní je trestuhodný a podlý. Až při samotném výjezdu ven jinou bránou se najednou objeví cedule parkovné 150,-. Za pomocí elegantní lži jsem odjel bez placení.
BVV styďte se!!!! :no: :no: :no:
9. 6. 2010 21:15
Re: Classic Show 2010, aneb nuda v Brne
Diky :-)
8. 6. 2010 16:03
-Škoda peněz....
...a času ;-) :no:
7. 6. 2010 18:21
Re: Tak kdo tam vlastně je?
Škoda, Renault/Dacia, Hyundai, Gonow...VW tak nejak chýba, Fiat takisto...
7. 6. 2010 18:20
Re: AUTOSALÓN
Práve preto by si nemal do mňa príliš skákať, a najmä ak nie je prečo a vieš, že každú ranu smečujem nazad. ;-)