Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Avia přiveze novinku na IAA do Hannoveru

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avia, český výrobce nákladních vozidel, se poprvé ve své historii představí na mezinárodním veletrhu užitkových vozidel IAA 2012 v Hannoveru.

V letošním roce se uskuteční již 64. ročník mezinárodního veletrhu užitkových vozidel IAA v Hannoveru, který bude probíhat od 18. do 27. září, přičemž ve dnech 18. a 19. září bude výstaviště otevřeno pouze akreditované návštěvníky.

IAA v Hannoveru je jedním z největších veletrhů užitkových vozidel na světě. Prozatím posledního ročníku pořádaného v roce 2010 se účastnilo 1751 vystavovatelů ze 42 zemí a uskutečnilo se na něm rekordních 272 světových premiér.

Avia chce svou letošní účastí, která je vůbec první v její dlouholeté historii výroby nákladních vozidel, prokázat globální růst a snahu o rozšíření svých aktivit na další trhy. Avia bude vystavovat v hale číslo 11 a její stánek má označení A21, které připomíná jeden z nejrozšířenějších modelů této značky.

Letňanský výrobce užitkových vozidel již oficiálně potvrdil, že si pro letošní IAA v Hannoveru připravil světovou premiéru novinky ve svém produktovém portfóliu. O jaké vozidlo se bude jednat Avia prozatím ani nenaznačila.

Společnost Avia Ashok Leyland Motors s.r.o. je od roku 2006 součástí koncernu Hinduja Group po boku druhé největší automobilky v Indii - Ashok Leyland.

V roce 2011 bylo v letňanském závodě vyrobeno 600 vozidel, které směřovaly na trhy v Evropě, USA a Asii. Tržby Avia Ashok Leyland Motors s.r.o. za prodej zboží a služeb dosáhly v loňském roce 425 mil. Kč (ve srovnání s rokem 2010 vzrostly o 34%), k 31.prosinci 2011 zaměstnávala společnost 208 pracovníků.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
26. 8. 2012 23:33
Zrcátka
Ta kulatá zrcátka vpravo na tykadle před autem jsou na omezení slepých úhlů nebo je tam něco jiného?