Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW M3 E30 Sport Evolution: Analogový sporťák za pět mega!

Michal Fokt
Diskuze (3)
Napadlo by vás někdy, že může stát BMW M3 generace E30 pět milionů korun? Že ne? No vidíte - a už je to tady...

BMW s označením M samozřejmě patří k těm nejlepším plemenným chovům sportovních aut a stále více jsou ceněna auta z dob, kdy ještě držela na uzdě svou hmotnost, výkon a nepotřebovala přeplňování, ani zástupy elektronických asistentů. Třeba takové M3 E30 má tu nejlepší pověst youngtimera za slušné peníze.

To ale není případ tohoto exempláře M3 E30 Sport Evolution z roku 1990, jednoho ze šesti set vyrobených kusů. Má sice jen čtyřválec 2,3 l s výkonem 195 koní, ale za něj požadovaná částka není slušná ani trochu. Dealer z ohijského Cincinnati za něj požaduje naprosto šílených 199.900 dolarů, tedy pět milionů korun. Tedy abych byl přesný - požadoval. Auto bylo inzerováno sotva pár dní a už je prodáno.

Za pět milionů už máte hodně slušné možnosti pořízení nějakého současného, zbrusu nového nebo zánovního supersportu, dát před nimi přednost tomuto analogovému stroji ze staré školy, to už vyžaduje charakter. Ale jestli právě přemýšlíte, jestli byste dali přednost E30 před takovým 911 GT3, pak vězte, že ten, kdo dá pět milionů za trojku z devadesátek už toho asi má v garáži víc...

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - honzaHK
29. 4. 2017 11:42
Smutný osud
To je jak držet ptáka v kleci - ať už toho opeřenýho lítajícího nebo toho jinýho, však víte kterýho. Auto, které bylo stvořeno jen a jen pro jízdu, čeká 27 let ve ventilované garáži na TEN moment. A on už asi nepřijde.
Avatar - flyboyeda
28. 4. 2017 23:15
Navíc je moc příjemné vidět skutečné BMW
po těch odporných íčkách gtčkách a tourerech a těch moderních naftovách audibavoráků, nevíte co je to audibavorák ? to jsou nová BMW přece, už to moc není podobné BMW , ale víc Audi, proto Audibavorák
Avatar - flyboyeda
28. 4. 2017 23:11
Tohle je klasa a klasy s manuálem půjdou na dračku
za pár let se tohle prodá klidně za 10 mega