Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bugatti nabízí poslední ochutnávku modelu Divo před premiérou

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Bugatti krátce před oficiálním odhalením modelu Divo odhaluje jeho siluetu prostřednictvím snímku vozu zahaleného plachtou ve stylové modré barvě.

Bugatti v současnosti nabízí svůj aktuální hypersport ve dvou provedeních a zákazníci mají možnost si pořídit Chiron nebo Chiron Sport. Tuto dvojici již brzy doplní model, který ponese jméno slavného závodníka.

Bugatti již během července letošního roku oficiálně potvrdilo, že se dočkáme modelu, který bude uveden pod jménem Divo. Samotná automobilka pak doplnila, že tento model bude ve srovnání s její současnou produkcí vynikat nižší hmotností a vyšším aerodynamickým přítlakem.

Zprávy o maximální rychlosti omezené na 385 km/h nebo ještě kratších časech zrychlení než u modelu Chiron Sport, u nějž je uváděno z 0 na 100 km/h méně než 2,5 s a z 0 na 200 km/h za méně než 6,5 s, jsou stále neoficiální.

Bugatti naopak zmiňuje, že model Divo představuje její návrat k tradicím navrhování a výroby karoserií v podobném stylu, v němž to bylo nejen u vozu luxusních značek běžné v první polovině dvacátého století, kdy bylo možné na tehdejší rámové podvozky montovat nejrůznější provedení karoserií.

Základem modelu Divo se má stát aktuální Chiron, ale novinka se od něj má výrazně odlišovat liniemi své karoserie, což jiní naznačuje odhalená silueta vozu. Ta nyní především díky viditelnému přítlačnému křídlu na zádi vyvolává vzpomínky na Bugatti Vision Gran Turismo z roku 2015, ale je velmi pravděpodobné, že model Divo bude mít naprosto svébytný design.

Bugatti oficiálně uvádí, že Divo vznikne v sérii, v nímž bude jen 40 vozů a cena je skutečně stanovena na 5 milionů eur, což je téměř dvojnásobek základní ceny modelu Chiron Sport, nabízeného za částku od 2,65 milionu eur.

Premiéra Bugatti Divo pro širší veřejnost se odehraje 24 srpna letošního roku v rámci The Quail – A Motorsports Gathering v Kalifornii.

Automobilka Bugatti si jméno pro svou novinku vypůjčila od jednoho ze slavných francouzských závodníků, jímž byl Albert Divo. Tento muž se narodil roku 1895 v Paříži a mezi jeho největší úspěchy na závodních tratích patří vítězství v Targa Florio v letech 1928 a 1929 s Bugatti Typ 35.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
20. 8. 2018 16:20
Už aby to bylo
Nemůžu se dočkat oficiálního představení to bude dělo!