Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bugatti Vision Gran Turismo oficiálně odhaleno

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Bugatti ve spolupráci s Gran Turismo 6 představuje koncept Vision Gran Turismo, který se vedle své virtuální podoby dočká i modelu v životní velikosti.

Bugatti ve druhé polovině letošního srpna oficiálně potvrdilo, že připravilo koncept Vision Gran Turismo pro populární hru Gran Turismo, do níž svými projekty přispěla řada světových automobilek.

Bugatti Vision Gran Turismo se nyní po uvolnění několika detailních záběrů představuje v celé své kráse a k dispozici je i pohled do jeho interiéru. Inspirací pro jeho linie byly mimo jiné i klasické závodní Bugatti a podle oficiálního prohlášení především Type 57 Tank , které má na svém kontě vítězství ve vytrvalostním závodě 24 hodin Mans v letech 1937 a 1939.

Právě díky tomu Bugatti Vision Gran Turismo nese dvojicí odstínů modré, odpovídající modelu Type 57 G Tank z roku 1937 a současně evokuje barvy historických francouzských závodních vozů tohoto období.

Sasha Selipanov, vedoucí kreativního vývoje designu exteriéru, uvedl, že v žádném případě nechtěl tým kolem Vision Gran Turismo vytvořit retro závodní vůz připomínající úspěchy v Le Mans, ale záměrem bylo spíše přenést pocity a náladu těch jedinečných okamžiků z historie Bugatti na moderní vůz.

Frank Heyl, vedoucí designu exteriéru pro vývoj výroby Bugatti, k tomu dodal, že cílem bylo vytvořit co nejrealističtější projekt a do virtuálního světa hry pro PlayStation přenést skutečný vůz značky Bugatti.

Ve stejném stylu jako exteriér je navržen i interiér Vision Gran Turismo, který má splňovat požadavky kladené na skutečný závodní vůz. Veškeré ukazatele, displeje a ovládací prvky jsou umístěny tam, kde by je závodní jezdec očekával.

Na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem bude v expozici značky Bugatti od 17. do 27. září vystaven model Vision Gran Turismo ve skutečné velikosti.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Jáchym
3. 9. 2015 03:04
No potěš....
Tak tohle fakt nee.....