Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Carlos Ghosn varuje Británii před opuštěním EU

Michal Fokt
Diskuze (61)
Tak nám šéf Nissanu začíná fušovat i do politiky. Postrašil "přehodnocením" investic a strategie ohledně výroby automobilů v Sunderlandu v případě, že by se Británie rozhodla odejít z Evropské unie.

Nelze si nevšimnout toho, že ve Velké Británii sílí euroskeptické nálady, ostatně při současném směru vývoje a vedení EU sílí i jinde a začíná se stále hlasitěji hovořit o tom, že by Spojené království mohlo tenhle spolek časem opustit. To se ovšem vůbec nelíbí šéfovi Nissanu Carlosu Ghosnovi.

Jak známo, Nissan má v Sunderlandu svou evropskou továrnu, která je největší fabrikou mezi všemi japonskými automobilkami, působícími v Evropě a Carlos Ghosn vyjádřil rozhovoru pro BBC znepokojení z toho, že by Velká Británie mohla "přestat být částí Evropy", přičemž právě příslušnost k Evropě byl důvod, proč se Nissan před lety rozhodl pro Spojené království.

V takovém případě by prý automobilka musela "přehodnotit své plány a strategii", což by mohlo vést k ukončení investic v UK. Japonci v současnosti zaměstnávají v Británii 6500 lidí, kteří vyrábí více než 500 tisíc vozů ročně. Otázkou je, čemu tato atmosféra zastrašování pomůže. Není pochyb o tom, že přesně tohle je to, co se nám "eurooptimisté" snaží vsugerovat - že všechno mimo EU je odsouzeno k izolaci a záhubě. Zbývá tedy jen odpovědět na otázku, zda této představě podlehl i šéf jedné z nejsilnějších automobilek světa nebo zda je součástí celé hry...

Michal Fokt
Diskuze (61)
12. 11. 2013 10:06
Re: Jen pár takových článků z poslední doby
Ved ano, dnes sa uz da, ale Krtek pise o starych casoch, ked auto stalo 500tisicKc a vydrzalo 1 000 000Km. Naco mi to je. To je tak pre taxikara.
11. 11. 2013 19:35
Re: Nechápu
Ten banan do 8 by pravdepodobne byl "zmutovany", tak nejspis i proto jsou nejake normy ;-)
11. 11. 2013 19:32
Re: Jen pár takových článků z poslední doby
A co Ti brani? Do 250 tisic se da poridit dokonce i diesel ;-)
(to kdybys treba jezdil nekam dal do prace)
11. 11. 2013 19:24
Re: Nechápu
Tak ještě jinak. Znáš stát (myslím ze skupiny civilizovaných, rozumněj fungujících či jak to říci lépe), natož celní unii - který nemá žádné požadavky na ovoce a zeleninu co se týče roztřídění a jakosti?
11. 11. 2013 18:57
Re: Nechápu
Prvotřídní okurka nebo banán může bejt i do osmičky. K čemu je mi první EU jakost rovná jako prut když za 2 dny shnije ? To je podle měn průser. A vůbec proč ese má EU montovat do tohohle ? Ať napaří milion % clo na aušus z Číny a budu jí považovat za smysluplnou. Místo toho buzeruje vnitřní státy.