Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čína se má letos stát největším světovým trhem s elektromobily

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)
Letos by se mělo celosvětově prodat zhruba 600.000 elektromobilů. Přibližně třetina z toho na čínském trhu, který v tomto ohledu zažívá výrazný nárůst.

Čína by se měla v letošním roce stát největším trhem s elektromobily na světě. Podle agentury Nová Čína to vyplývá z prognózy Čínského sdružení výrobců automobilů (CAAM). Prognóza předpokládá, že na čínském trhu se letos prodá 220.000 až 250.000 elektromobilů.

Čína by tak podle CAAM měla předstihnout Spojené státy, kde by se měl letošní prodej pohybovat kolem 180.000 elektromobilů. Sdružení rovněž předpovědělo, že celosvětový prodej elektromobilů by měl v letošním roce dosáhnout zhruba 600.000 vozů.

Odvětví výroby elektromobilů zažívá v Číně rychlý rozvoj. Sdružení nicméně upozornilo, že k zajištění udržitelnosti tohoto rozvoje je zapotřebí soustředit se na kvalitu, a ne pouze na kvantitu. Pečlivá pozornost by se podle CAAM měla věnovat zejména kvalitě a bezpečnosti baterií.

V období od ledna do října se v Číně prodalo 171.145 elektromobilů, což představuje meziroční nárůst o 290 procent. Růst prodeje podporují stimulační opatření čínské vlády, která zahrnují dotace i daňové úlevy, napsala agentura Reuters.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)
8. 12. 2015 18:33
Re: Takže elektrobublina splaskne v Číně
Nemusím googlit, byl jsem v Shanghaii a úplně mi to stačilo, smog celý den a nic moc s tím nedělají. Nicméně moje reakce byla na Xyla ohledně nápadu čínských elektroaut dovážených do Evropy - viz jeho příspěvek výše ;-)
8. 12. 2015 09:29
Re: Takže elektrobublina splaskne v Číně
Kvalita-nekvalita, toto teraz, v tomto štádiu až takú rolu nehrá. V Pekingu majú neskutočný problém so smogom, skús pogoogliť. Často sa stáva že z desiateho poschodia pre smog nevidíš z okna. Pre smog, nie pre hmlu. Tipujem, že už aj legislatíva sa rozhodla že to takto ďalej neide, treba s tým niečo robiť. Prvé čo ich napadlo je znížiť stavy áut so spaľovacími motormi. A niečim ich nahradiť musia.
7. 12. 2015 20:17
Re: Takže elektrobublina splaskne v Číně
Jistě, jsem zvědavý kdo by si čínský elektromobil koupil >:D :yes: To není mobil nebo tablet, tady jde o život ;-)
7. 12. 2015 14:44
Re: Takže elektrobublina splaskne v Číně
.. a možná je to využití příležitosti. Pokud by začali exportovat normální auta, bude to trvat dost dlouho než se prosadí. S kvalitníma eletroautama za dobrou cenu by neměli (minimálně v Evropě) konkurenci.
Avatar - flyboyeda
7. 12. 2015 14:21
Takže elektrobublina splaskne v Číně
to je dobré vědět